Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandićeva pobjeda?

Bandić likuje, a SDP očajava - sve zbog jedne krive riječi

bandić
08.06.2010.
u 10:45

– Odluke koje je do sada donijela Skupština ne dolaze u pitanje jer ih nitko nije doveo u pitanje, odnosno nitko se nije žalio niti pokušao osporiti njihovu zakonitost – objasnio nam je izvor.

Trgovački sud u Zagrebu odbio je u sudski registar upisati novu Upravu, Nadzorni odbor i izmjeniti Izjavu o oosnivanju Zagrebačkog holdinga.

Nema pobjednika
Iako gradonačelnik Milan Bandić, koji je do listopada prošle godine bio jedini član Skupštine Holdinga, likuje nad pobjedom, a njegove bivše kolege iz SDP-a očajavaju, Bandić nije pobjednik i vladar Holdinga već je Gradska skupština krivo formulirala zaključak kojim je proširila Skupštinu Holdinga na jedanaest članova.

Problem je nastao što je Gradska skupština donijela Zaključak o izboru članova Skupštine u trgovačkim društvima, a Holding ima samo jednog člana - Grad Zagreb.

Kako nam je rješenje Trgovačkog suda ratumačio visokopozicionirani izvor Visokog trgovačkog suda, Gradska skupština ima pravo imenovati predstavnike u Skupštini trgovačkog društva (o tome je u ožujku donio odluku Ustavni sud, nakon što se su se sukobila mišljenja da Skupštinu trgovačkih društava čini gradonačelnik kao predstavnik Grada i ono da Skupštinu imenuje Gradska skupština,op.a), a oni odlučuju uime jednog člana.

– Odluke koje je do sada donijela Skupština ne dolaze u pitanje jer ih nitko nije doveo u pitanje, odnosno nitko se nije žalio niti pokušao osporiti njihovu zakonitost. Uprava i nadzorni odbor ne stupaju na snagu upisom u registar, već donošenjem odluke ovlaštenog tijela – objasnio nam je izvor.

U rješenju sutkinje Ivane Mlinarić s Trgovačkog suda obrazloženo je zašto Uprva i nadzorni odbor nisu upisani u registar.

Još jedan propust
– Gradska skupština donijela je Zaključak o izboru članova skupštine u trgovačkim društvima, što je u suprotnosti s izjavom o osnivanju Zagrebačkog holdinga gdje je jasno rečeno sa Skupštinu društva čini jedini član društva (Grad). Stoga sud matra da je gradska skupština mogla izabrati predstavnike jedinice lokalne samouprave koji bi predstavljali jedinog člana i kao takvi donosili odluke – piše u rješenju.

Sutkinja napominje da Sud ne bi prove odluke Skupštine i zbog još jednograzloga. Na svim prijedlozima odluka u potpisu stoji predsjednik Skupštine Milan Bandić (u međuvremenu ga je zamijenio dogradonačelnik Ivo Jelušić, op.a), a “po ovlaštenju” ih je potpiso njegov zamjenik Miran Martinac.

Komentara 95

OB
-obrisani-
19:51 08.06.2010.

A veliki pravnici i profesori zagrebačkoga Pravnog fakulteta u Skupštini? PravDA i Kregar! Lažno profesori, lažni predsjednici, lažni gradonačelnici, lažni političari… Zemljo moja, zašto Tobom vladaju sve sami lažnjaci i lažljivci?

Avatar comparator
comparator
20:16 08.06.2010.

Žalosna istina je da u Zagrebu živi veliki broj bivših povlaštenih jugonostalgičara koji su uzdanica opstanka partije koja vlada Zagrebom.Zato je Zagreb u kalu do grla jer ovi ne žele pozitivne promjene i stalno mute vodu.Jaih zovem dotepencima i grozim se da su nadmočniji nad starosjediocima.Oni Glasuju za SDP.

Avatar zagi zagi
zagi zagi
19:48 08.06.2010.

bože moj molim te makni ovu budalu sa ovog svijeta i oslobodi nas zla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije