Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernji i partneri

Vrtić je zasjao! Obnovili smo Kolibri

DV Kolibri (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
12.09.2013.
u 13:55

Na svečanom otvaranju otkrivena je i ploča postavljena u spomen na preuređenje vrtića

Veselje je vladalo na svečanosti završetka projekta Večernjeg lista “Pružimo im vrtić kakav zaslužuju”. U obnovljenim prostorijama djeca su uživala jučer u društvu Crvenih noseva i mađioničara Luke Vidovića. 

Novo ruho i igračke 

No, i odrasli su slavili. Presretni smo što se baš nama posrećilo, imamo vrtić kakav zaslužujemo! – napisali su mališani i djelatnici Dječjeg vrtića Kolibri u Dubravi u improviziranim novinama koje su napravili u znak zahvale za akciju preuređenja koju je organizirao Večernji list uz generalnog partnera Inu i partnere Hypo-Alpe-Adria banku, Konzum, Podravku, Chromos boje i lakovi, DIP Karlovac, Uslugu Pakrac, Kovu i Stribor. Fractus d.o.o. donirao je naljepnice s veselim motivima koje su nalijepili na zidove. 

Radovi su počeli početkom srpnja i ukupno je obnovljeno šest boravaka za djecu u kojima sada prevladavaju vesela žuta, narančasta i zelena boja. U sobe postavljeni su novi parketi, a u dvorište stigle su nove njihaljke, sprave za igranje i antistresne podloge. Kolibri je zasjao u potpuno novom, ljepšem i ugodnijem ruhu, a na svečanom su se otvaranju jučer okupili predstavnici Večernjeg lista, partnera ove akcije, Grada te djeca i djelatnici vrtića na čijem ulazu sada stoji ploča u spomen akcije “Pružimo im vrtić kakav zaslužuju”. 

– Ina se uvijek rado odazove ovakvim akcijama, naročito kad je riječ o djeci. Sudjelovali smo financijski, ali je i naš Klub volontera pomogao u uređenju vrtova u dvorištu vrtića – poručila je Marina Burazer, direktorica Sektora korporativnih komunikacija tvrtke Ina. Osim što su za doručak uživali u ukusnoj Podravkinoj Lino ladi, djecu je prije nekoliko dana iznenadio kamion pun igračaka. 

– Sretni smo što je Konzum imao priliku dati ovakav doprinos. To je ulaganje u budućnost. Dobili su razne didaktičke i edukativne igračke, njihalice, plišance, lutke i još mnogo toga u vrijednosti od 25 tisuća kuna – kazala je Ana Mitrović, voditeljica odnosa s javnošću Konzuma. 

Najviše ponosa i oduševljenja vidjelo se na licu ravnateljice vrtića Vesne Aralice koja je napomenula kako je vrtić preuređen u skladu s njihovim željama. Glavnom uredniku Večernjeg lista Goranu Ogurliću uručila je zahvalnicu i sliku kolibrija koju su naslikali mališani. 

Pazit će na nove stvari 

– Trudimo se pomagati onima kojima je to potrebno. Uživajmo zajedno u ovome – kazao je Goran Ogurlić okupljenima, dok su se djeca igrala i plesala sa Štrumfovima i medvjedićem Linom.

– Sve mi se sviđa. Pazit ćemo na nove stvari da se ne oštete – rekao je šestogodišnji Robert. 

U uređivanju vrtića sudjelovao je i Grad Zagreb.

– Nikad nije dovoljno ulagati u prostore za djecu jer želimo da odrastaju u poticajnoj i sigurnoj sredini. Ovo je vrlo pozitivna akcija – kazala je Bosiljka Devernay iz Gradskog ureda za predškolski odgoj.

>>Štrumfovi s igračkama stigli u vrtić Kolibri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije