Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnost prometa

Podržavamo eko vožnju jer je suprotnost opasnoj agresivnoj vožnji

Miron Huljak iz MUP-ove Službe za sigurnost cestovnog prometa
Foto: PR FOTO
22.11.2016.
u 08:30

Miron Huljak iz MUP-a objašnjava kako eko vožnja pozitivno djeluje na sigurnost svih sudionika u prometu

Za praćenje stanja i događaja u prometu, odnosno za sigurnost prometa, zadužena je posebna služba pri Ministarstvu unutarnjih poslova. Riječ je o Službi za sigurnost cestovnog prometa koja, uz brojne druge aktivnosti, između ostalog usmjerava, koordinira i nadzire djelovanje policije na poslovima nadzora i upravljanja cestovnim prometom, zatim pruža stručnu pomoć policijskim upravama te drugim ustrojstvenim jedinicama.

Naime, s obzirom na to da sve njihove aktivnosti proizlaze iz temeljnog načela povećanja sigurnosti i optimalne protočnosti prometa, Služba za sigurnost cestovnog prometa priključila se i projektu Vozi eko jer s organizatorom, Večernjim listom, dijele iste vrijednosti po pitanju sigurnosti i ekološke osjetljivosti.

"Ministarstvo unutarnjih poslova nositelj je Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa te se doživljava, barem u našim okvirima, kao najodgovorniji subjekt te sigurnosti. Iz tog razloga, svaka aktivnost koja barem malo pridonosi poboljšanju ovog stanja, dobiva našu svesrdnu podršku. Treba naglasiti da EKO vožnja predmnijeva manje pritiskanje papučice gasa, čime i nižu brzinu kretanja vozila, bolje zapažanje potencijalno incidentnih situacija u svakodnevnom prometovanju, iz čega proizlazi da je EKO vožnja čista suprotnost agresivnoj vožnji, koja je pak jedan od teško mjerljivih, ali svakako prisutnih i čestih razloga teških prometnih nesreća i stradavanja u njima.

Dodajmo još tome brigu za naš planet, što je obaveza svih nas, zatim uštede koje su nam svima teško dostižni ciljevi i eto razloga zašto smo stava da je EKO vožnja bitan dio naše bolje budućnosti, pa tako i dio podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa na višu razinu", poručio je Miron Huljak iz MUP-ove Službe za sigurnost cestovnog prometa. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije