Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra uz Večernji za samo 2,90 kn!

Svjetska premijera novog stripa svjetskog velikana stripa Hermanna

Strip revija
Foto: VL
25.10.2015.
u 18:15

Novi broj Strip revije premijerno donosi novi strip svjetskog velikana stripa Hermanna po scenariju njegovog sina Yvesa!

Mississipi šezdesetih godina prošlog stoljeća. Pred nama je dramatična priča o osvetničkom pohodu starog Old Pa Andersona zbog nasilne smrti svoje malene djevojčice Lizzie nakon što mu je supruga umrla od tuge. To je vrijeme vrhunca sukoba crnih i bijelih stanovnika na jugu Amerike zbog rasne diskriminacije. Mississipi ima svoje „zakone“: obespravljeni crnci trpe nepravdu, iživljavanje i nasilje bjelaca u čemu i predstavnici zakona nerijetko aktivno sudjeluju.

Old Pa Anderson je izgubio i posljednju životnu utjehu nakon što mu je od tuge umrla Old Ma, neutješna još od dana prije osam godina kad je nestala njihova ljubimica Lizzie. Slučajno doznaje detalje tog nerazjašnjenog nestanka i počinje svoju istragu. Saznavši imena bjelaca koji su krivci za nestanak Lizzie razgnjevljeni Old Pa traži osvetu i to mu je jedini životni cilj. Pronaći i posljednjeg nasilnika koji je sudjelovao u umorstvu njegove ljubimice...

Hermann je ovim stripom potvrdio sve ono što ga je odlikovalo tijekom plodne karijere: dinamična akcijska priča s malo dijaloga, sjajno filmsko kadriranje, otužna atmosfera južnjačkog podneblja šezdesetih, jezgrovito i jasno profiliranje likova...

Strip revija Večernjeg lista je počašćena premijernom objavom ovog sjajnog stripa jednog od svjetskih velikana stripa.

Carolinu Connor, studenticu biologije ogrebala je mačka ozračena zracima iz sigma-trona (?) i postala je žena, oprostite, djevojka mačka koja vidi u mraku, može uvlačiti i izbacivati nokte, ima razmjerno uvećanu snagu, uvijek se dočeka na svoje duge noge i, pretpostavlja se, poblesavi u veljači. Za razliku od ostalih super-heroja kojima je kostim svetinja, Cat Clow redovito dere svoje mrežaste čarape i gubi djelove kostima u nizu sukoba i borbi (istina, češće gornji dio nego donji, ali samo zbog toga što autor Bane Kerac, ipak, pazi da Cat Claw bude erotična, ali ne porno heroina).

Cat Claw je strip super-junakinja koja je postala zaštitni znak crtača Branislava Kerca. Scenarije su pisali Svetozar Obradović, Slavko Draginčić te Bane Kerac.

U ovom broju novi doživljaji Cat Claw, zapravo uvod sa zapletom u našu priču: iznenadna smrt na ulici, otmica Connie Drake, tajanstveni mafiozo, znatiželjni novinar... Kako će ženska verzija Spidermana odoljeti izazovima, saznat ćete, ako budete pratili našu Strip reviju

U novom nastavku povijesnog serijala Milka Peka i Borisa Talijančića pratimo događaje iz IX. Stoljeća. To je vrijeme borbi hrvatskog puka protiv franačkog gospodstva. U priči o Francima riječ je o borbi Ljudevita Posavskog, slavnog hrvatskog kneza koji se pobunio protiv tuđinske sile, moći i nasilja. Taj okvir minulog doba popunili su autori živopisnim likovima, stvorili su njihove odnose, prikazali su njihove osobne i nacionalne sukobe, udahnuli im vječne ljudske osobine, hrabrost i kukavičluk, vjernost i izdaju, na koncu ljubav i novi sretniji život. I u ovom nastavku priče utemeljene na povijesnim činjenicama prikazan je nepokolebljivi hrvatski duh u jednoj povijesnoj epizodi borbe za dostojanstvo i opstanak.

Ispod pera legendarnog španjolskog autora Alfonsa Fonta nastale su kratke priče s neočekivanom morbidnom poantom. Jednu od tih priča o strahu osuđenika na smrt donosimo u ovom broju Strip revije. Briljantno grafičko djelo jednog od najprofinjenijih majstora pera za sve ljubitelje stripa.

Samo u ponedjeljak ne propustite poseban paket Strip revija uz Večernji list na čak 68 stranica za samo 2,90 kn!

Foto: VLm

Komentara 4

DU
Deleted user
20:11 25.10.2015.

Bio sam klinac kada sam u Strip artu pročitao prvi nastavak Hermanovog Jeremiah-a..ljubav traje do danas.

BL
bluesbob
18:41 25.10.2015.

moj najdraži autor...

DE
debelisef
20:10 25.10.2015.

Giraud : Blueberry

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije