Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potjera za župnikom

Svećeniku u bijegu ispadale stvari, župljani: Opljačkao nas je!

potjera svećenik
Foto: Podravski list
1/4
24.08.2012.
u 16:15

Policija je priopćila da je župnik Ninoslav Tkalec danas počinio nekoliko prometnih prekršaja, a protiv njega provest će se i kriminalistička istraga zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe

Svećenika Ninoslava Tkalca iz Koprivničkog Ivanca privela je danas policija nakon potjere koju su za njim organizirali župljani zbog sumnje da ih je opljačkao. Velečasni se danima seli u rodnu Belicu u Međimurju nakon što je razriješen službe u podravskome mjestu.

Zadnja “tura”

Njegovi župljani uvjereni su da odvozi stvari koje mu ne pripadaju. Oni kažu da je k njima prije dvije i pol godine došao s jednom prikolicom, a odvezao ih je deset. Vele da je uzeo sve što mu je bilo pri ruci – od računala, alata, kosilice, namještaja i posuđa do četke za zahod i, što je najgore, vrlo vrijedne stare knjige na latinskom te relikvije.

Danas oko 10.20 sati župnik Tkalec uputio se iz Koprivničkog Ivanca u Belicu s jednom od zadnjih “tura” i stvari je natovario na krov svog hyundaija. No, dvojici mještana to je bilo previše pa su ga slijedili. Nakon nekoliko kilometara, u selu Đelekovcu, s Hyundaijeva krova počele su ispadati stvari i ljudi su zbog toga alarmirali policiju koja je svećenika zaustavila u Prelogu te ga privela u koprivničku policijsku postaju.

Neraspoređen

– Zasad smo ustanovili da je počinio nekoliko prometnih prekršaja, a vjerojatno ćemo provesti i kriminalističku istragu zbog prijavi mještana Koprivničkog Ivanca da je N. Tkalec počinio kazneno djelo krađe – rekao nam je Dragutin Brljak iz PU koprivničko-križevačke.

Službeno, kako smo provjerili u Varaždinskoj biskupiji, kojoj pripada župa Koprivničkog Ivanca, župniku Tkalcu služba prestaje u nedjelju, ali nije raspoređen na novu dužnost. Prije dvije godine mještani su se već žalili kako je odmah poslije dolaska u njihovu župu poskupio crkvene usluge te iz župne crkve sv. Ivana Krstitelja izbacio stare orgulje na dvorište župnog dvora i tako ih uništio. Miroslav Harači iz Koprivničkog Ivanca danas nam je kazao kako mještane zanima samo da se stvari koje pripadaju župnome dvoru u njega i vrate.

Tkalca je za svećenika 4. lipnja 2008. godine zaredio varaždinski biskup Josip Mrzljak. Prije premještaja u Koprivnički Ivanec bio je župni vikar u Ludbregu i u Nedelišću. U Belici kažu da potječe iz skromne i pobožne obitelji. Doznajemo kako u idućih godinu dana neće biti raspoređen na novu dužnost, što sugerira da i njegovi nadređeni u crkvenoj hijerarhiji nisu zadovoljni njegovom dosadašnjom službom, ali do službenih komentara nismo došli.

Komentara 115

TV
Tata Vijolata čudo jadno
19:03 24.08.2012.

E ako te "župljani koprivničkog ivanca zemu na zub" onda si ga naježio!

Avatar perodeformero
perodeformero
19:04 24.08.2012.

Tko se još sjeća Ante Pavlovića? Ako je (nadam se) i dalje u zatvoru, mogla bi mu murja da poklon dati da o državnome trošku održi u ćeliji besplatan vikend tečaj namještanja kostiju i vraćanja izgubljene bliskosti s bogom ovojoj zabludijeloj ovci.

LJ
@LjutiHrvat
18:42 24.08.2012.

di je moj zemljak matić da se vrati u večernjak? . da vrati sjaj nekad uglednom dnevnom listu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije