Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši glavni tajnik Matice hrvatske
Povratak na članak

Zorislav Lukić: Hrvatska je bila trajni cilj Rusije, a rusku politiku provodila je Srbija

HSS je osnovan 1904., u vrijeme kad je Srbija s Rusijom započela projekt širenja na teritorij južnoslavenskih naroda u Austro-Ugarskoj, a djelovao je kao protuteža toj rusko-srpskoj politici

Komentari 70

KO
konzerva
07:18 17.04.2022.

Sretan Uskrs

VL
Avatar Narod
Narod
07:42 17.04.2022.

Sretan Uskrs svim dobronamjernim Komentatorima!

VL
SE
serafin002
09:54 17.04.2022.

Prorusku i prosrpsku politiku su u hrvatskom narodu najžešće provodili domaći izdajnici, komunjarska partija, a to nažalost i danas čine razni slučajni, jugo-srpski mediji, neprijatelji Hrvatske

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:14 17.04.2022.

Bez dobrog gospodarstva i ekonomije,nikad nećemo biti sigurna ni vojno i političi moćna država.

VL
ZA
zagabria7
12:26 17.04.2022.

Velika greška Hrvatske je što je medije prepustila strancima i istočnim susjedima. Sada smo prisiljeni čitati njihovu perfidnu propagandu jer svog medija više nemamo

VL
Avatar Cantor
Cantor
08:52 17.04.2022.

Da rasčistimo neke stvari. kraljevina Jugoslavija je kreirana pod blagoslovom Francuza i Engleza u trenutku kada Rusija kao politički, vojni pa niti zemljopisni entitet praktički ne postoji već godinu dana, dakle sve od „oktobarske” revolucije. A praktički više nije uu stanju vladati samom sobom još od 2 mjeseca 1917 godine i zbacivanja cara. Nisu li Francuska i Engleska bile te koje su hrabrile i poticale Srbiju protiv K&K monarhije cijelo vrijeme do atentata u Sarajevu? Osobito Francuska koja je uz Srbiju najviše htjela rat odnosno kaos iz svojih interesa radi Alzasa? Nisu li njihove agenture u Rusiji sistematski radile na tome da glupog i nesposobnog Nikolaja huškaju i na kraju nagovore na rat, uprkos tome što ga je njegov rođak Njemački Kaiser na koljenima molio da ne mobilizira vojsku? Ispada da su se stvari događale u nekakvom vakumu bez miješanja zapadnih sila? Nije li osobito Francuska u periodu ratova protiv Turaka radila sve da oslabi K&K monarhiju sve do otvorenog saveza sa sultanom i sudjelovanjem u ratnim operacijama na strani Turaka? Meni ovo izgleda malo kao alternativna poviest u skladu sa dnevnim zbivanjima. Daleko od toga da mi nekome pa i Rusima nismo važni radi njegovih interesa. Ali pametna državna politika i služi tome da takve interese (i to ne samo Ruske) kanalizira u svoju korist. Pa to i je smisao imanja svoje države. Ne?

VL
LO
Lobikus
11:12 17.04.2022.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:35 17.04.2022.

bjarmo, kada bude praznik izdaje i konvertita onda ce se Bubani osjecati dobro. A ne na praznik mira i ljubavi.

VL
PH
Petarstijena-HR
10:43 17.04.2022.

Hrvati su sami sebi najveći neprijatelj!Najveću štetu,pljačku i uništenje su počinili Hrvati sami sebi od rata,privatizacije,poslijeratne pljačke,pljačke novijih dana.....Ni jedna strana sila nije nanijela više štete nego ubice,kriminalci,lopovi,političari,prevaranti iz redova hrvatskog naroda...Oni se prepoznaju i danas na Uskrs...

VL
SP
Spezzi
10:44 17.04.2022.

Ako je to istina onda je istina da ni danas nisu odustali od tog cilja i pitanje je što radi npr. Pupi i njegova kompanija kao stalna postava svih prošlih i sadašnje Vlade ?! Kakva je onda uloga sadašnjeg hdz-a u tome, valjda da razvlasti vlastiti narod i osigura rusku dominaciju na ovom prostoru ?!

VL
Avatar Django
Django
09:33 17.04.2022.

HSS, stranka koja je dva puta izdala Hrvatsku kada su bili najpotrebniji. Daj, pokrijte se ušima i šutite.

VL
PR
Protivcenzure
11:25 17.04.2022.

Nevjerojatni su mentalni sklopovi ljudi povezanih sa Tim raznim maticama, sokolima, I sl. Konzervativnim organizacijama, razni povijesnicari.... Sve doktori znanosti koje kad se pokusa shvatiti ispada da su njihovo znanstveni uspjesi sposobnost povezivanja bajki, teorija zavjera, revizionirane povijesti, kojom objasnjavaju nase mjesto u evropi I svijetu. Nevjerojatna masta.

VL
DU
dunhill
09:43 17.04.2022.

Taj lik je odgovoran za cijeli niz kriminala u Matici hrvatskoj i on da nama soli pamet o HSS-a i samostalnoj Hrvatskoj. Još će reći da bez njega ne bi bilo niti Hrvatske. Umišljen i bahat. Podigao je optužnice protiv potomaka Stjepana Radića a iz Matice protjerao sve protivnike i neistomišljenike. Svaka čast onom tko je dao novac za financiranje ovakve knjige.

VL
NV
novo vriijeme
11:44 17.04.2022.

Tri velike sile su uvijek bore za prevlast Jer teritorij znači i ekonomsku moć. U slučaju hrvatske utjecaj su osigurale SA.D. u slučaju Srbije Rusija na pola puta. Također je istina da u Hrvatskoj primjerice slučaj Agrokora Amerikanci nisu nini trepnuli a Rusi su dali spašavajući kredit kad nitko nije htio. Sad, pitanje je da li je fer uzeti novac a i dalje biti sa Amerikancima. Ili je to mudro. Tko zna.

VL
MA
malitrn
17:06 17.04.2022.

Cantor je 100% u pravu !

VL
ME
medvedgrad
12:24 17.04.2022.

Ovo izdanje Lukićeve knjige dokaz je potpunog fijaska i sloma nove uprave Matice hrvatske i pokazatelj da Lukićeva i Zidićeva hobotnica nastavlja živjeti u Matici; to je samo jasan znak da od najavljenih promjena koje su Gavran i Zorić najavljivali neće biti ništa. Jao našoj djeci ako će ovakvi autori biti okosnica povijesnih udžbenika iz kojih će učiti naša djeca.

VL
GA
galico
11:29 17.04.2022.

Dobro ste ga zgazili u komentarima...I to opravdano. Rusija je 1878.g. na jugoistoku igrala u potpunosti preko Bugarske..Pola južne Srbije su tada dali Bugarskoj u dogovoru sa Turskom. Obrenović su se tada u potpunosti okrenuli Njemcima i Austrijancima. Velike silee sukladno trenutnom stanju mijenjaju manje proxy igrače.

VL
PH
Petarstijena-HR
11:46 17.04.2022.

Pogledajte Bandića koliko je pokrao!Pročitajte novi broj Nacionala,pa ćete vidjeti koliko ima stanova,vikendica,na imena svojih pajdaša,pogledajte koliko je novca pokrao,pogledajte milionske eurske udjele u hercegovačkim firmama itd...,nas nisu opljačkali Srbi nego Hrvati i Mađari preko Hrvata,to su naši pljačkaši...

VL
ST
Stradalnik
17:57 17.04.2022.

Stjepan Radic kad je bio u opoziciji dvadesetih godina 20. stoljeca bio je posjetio SSSR i ukljucio HSS u Seljacku Internacionalu

VL
SU
Suomi
10:43 19.04.2022.

HSS je zadrzao samo kraticu svog punog imena. Ta kratica se danas moze slobodno citati kao HRVATSKA STRANKA SRAMA. Jedina stranka da povjescu i tradicijom je potpuno promjenjena. Beljak je upravo dao zavrsni udarac. Komentatori bi trebali ipak malo vise znati i procitati prije nego se usude otvoriti usta.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.