Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE
Povratak na članak

Josipović: Titovu bistu koju je Tuđman stavio i Mesić i ja smo zadržali

Smatra da je djecu bitno naučiti kako su se Hrvati othrvali totalitarnom režimu i uputiti ih na to da je lakši, ali lošiji put zatvarati oči pred istinom jer on ne zahtijeva angažman i razmišljanje, trud, emocionalni napor.

Komentari 225

DD
ddh
10:48 22.06.2014.

Na bravo. Ti, ciji su ocevi, a i oni sami ucili djecu i htjeli cijelom svijetu dokazati i pokazati, da se narod protiv okupatora i domacih diktatora digao na ustanak 27.07.1941, na dan kad su horde cetnika protjerale i poklale stanovnike ukljucujuci i djecu i stare i nemocne u Barilovicu pokraj Srba, ti koji su godinama odlazili na cetnicke derneke u Srb, sad odjedamput slave Brezovicu. A borili su se (barem Leko i Josipovic) protiv istine koju je prvi izgovorio pokojni predsjednik Tudjman, da je usranak poceo 22.06.1941 u sumi Brezovica. A ti koji su dans u sumi Brezovica su isti oni koji su po jednom od prvih koji su se digli na ustanak, pokojnom Janku Bobetku pljuvali, omalovazavali ga i da su smjeli vjerojatno bi ga i sudili. Koliko boja imaju ti komunisticki "kameleoni" Koje mijenjaju prema potrebi? A usput sada bi njima netko trebao vjerovati, da oni vjeruju u to sto rade odnosno, da oni iskreno slave dan ustanka Hrvata protivokupatora i domace tiranije. Kaj god. Oni koji su tim i takvim komunistima vjerovali, su ostavili kosti na kriznom putu, po raznim jamama i po kazamatama Golog Otoka, Lepoglave i Stare Gradiske. Zato komunjare, Josipovici, Milanovici i Leke prestanire se prenamagati i prestaniti s cirkusom. da se predstavljate za nekaj, kaj niste.

VL
Avatar tituš
tituš
10:42 22.06.2014.

Tu je započeo pogrom hrvatskog naroda! Tu su započeli jadi! Tu je nikla klica zla koje sa podrškom i zalijevanjem s najvišeg mjesta u državi opstaje. Osušila se dao Bog! Vratiše se šumari u šume, kako bi slavili ono što će u kasnijem razdoblju napraviti svome narodu. To u povijesti čovječanstva nije zabilježeno. Bilo je diktatora i diktatura, no ovako strašne i surove po provedbi, po ideologiji ne bijaše! Izlazak Izraela iz ropstva trajao je 40 godina, naš izlazak i stradanje trajalo je 45, da bi se u nešto blažoj varijanti nastavilo do danas! Smrt antifašizmu, fašizam je odavno mrtav!

VL
BS
bstrabi2
11:17 22.06.2014.

Šta niti jedan od njih.Nije se sjetio Jazovke,a među njima .Ima i ti koji su sudjelovali.Na Jazovki.Bog če i kazniti.Ako ne za ranjene,onda za časne sestre i svećenike.Koje su pobili na okrutan naćin....

VL
IB
Ivan Basar
11:43 22.06.2014.

Danas je uz jedan članak u Večernjem - Više od polovine građana živi lošije nego u prosincu i misli: Bit će i gore! - napisan sljedeči komentar: Predsjedniče Hrvatske, predsjedniče Vlade, političari koji sjedite u Saboru, da li ste svjesnini svoje odgovornosti, svoje vlastite nesposobnosti, neodlučenosti, da li ste svjesni svog karaktera, da li vas je sram!

VL
DU
Deleted user
11:20 22.06.2014.

Oce li biti "lijepih" kapa partizanskih...........aaaa bljuuuuv

VL
DU
Deleted user
11:32 22.06.2014.

Zašto nisu rekli da su zajedno sa CCCP i Njemačkom napali i komadali Poljsku. Tek nakon svađe oko podjele plijena zaratili međusobno.

VL
DU
Deleted user
11:41 22.06.2014.

Drugovi vi niste vrijedni spominjati ime Hrvatskog Janka Bobetka našeg generala jer vi ste ti koji su ga izdali i željeli baš sa titovim generalom F.Tuđmanom poslati u Haag da im se sudi za borbu protiv srpskog fašizma.

VL
DU
Deleted user
11:57 22.06.2014.

Meni, koji sam se borio protiv spodoba koje su nosile tu crvenu zvezdu na kapama, gade se ti antifašističko-komunistički igrokazi nasljednika najvećih i još nekažnjenih zločinaca nad Hrvatskim narodom.

VL
Avatar Slito
Slito
11:41 22.06.2014.

Da su tako brzi i slozni u odavanju pocasti i na drugim mjestima gdje leze nevine zrtve, moglo bi se reci "svaka cast". A ovako ?

VL
19
1995josip
11:56 22.06.2014.

Taj Kršinićev spomenik je godinama trunuo u parku u Sisku , a na ruci partizana su vjerovatno strunula uzdignuta tri prsta i zato su spomenik antifašisti bacili u šumu ! Možda desetak godina je tu u šumi i nefali nikomeome jer tu nikada nije ni pripadao , iako ne podržavam krađu , a navodno je policija otkrila ljubitelje željeza ! To mjesto u šumi je i tako nastalo tako što su se od 1945.god. poslije rata sukobljavali navodni partizani iz redova hrvata i srba tko je prije pobjegao u šumu i pljačkao i ubijao nevine seljake po Banovini , molim da uvažite i moje mišljenje ... U toj istoj šumi Brezovici je po završetku rata od strane tih istih partizana ubijeno oko 6000 nevinih Hrvatskih i Njemačkih vojnika , a u cijeloj SMŽ je ubijeno oko 45 000 nevinih ljudi po završetku tog rata .

VL
QQ
qqriqrac
11:51 22.06.2014.

Prava borba protiv fašizma je bila 91. u Vukovaru. Ovo 41. je bilo svrstavanje uz boljševizam na dan kad je Hitler napao svog saveznika Staljina.

VL
DU
Deleted user
11:35 22.06.2014.

Skup i govori ratnih profitera 41-5 i ne može zvučati drugačije i njihovo tumačenje povijesti. To govorim iz iskustva sadašnjice kad pojedinci pokušavaju protumačiti zašto sam ja 91-e krenuo protiv jugo-četnike politike na čelu sa JNA koja je nastala iz politike 41-5.

VL
DU
Deleted user
12:02 22.06.2014.

Nije li doslo vrijeme da se prestane sa ovim obljetnicama drugog svjetskog rata? Od tad je proslo 70 godina i fašizam je davno nestao. Nazalost ostao je (jos uvijek) komunizam i njegovi zatucani sljedbanici.

VL
DU
Deleted user
11:31 22.06.2014.

Nakon priče o Finskoj daljnja tumačenja povijesti osoba na ovom skupu je čista besmislica. Ovim osobama bi trebalo zabraniti javno istupanje, nego već ako nikoga drugoga, sa više povijesnih činjenica bi govorio T.Jakovina.

VL
KK
konj.kiki
11:46 22.06.2014.

Nije bio komunistički, ali su gadovi komunisti isti lustrirali fizički i on je postao najrigidniji komunistički pokret i ti to večićaš. Dokle Hrvati????

VL
EM
emilcosic
12:51 22.06.2014.

Premijeru, Vi ste zajedno sa predsjednikom Josipovićem i svojom ostalom svitom naj veća greška koja se dogodila na prostorima RH. Nadam se da sam dovoljno jasan. Glede mog osobnog stava i moje obitelji, nepoželjni ste u mome skromnom domu, u mome gradu, u mojoj državi, za koju sam, za razliku od Vas obojice prolio krv. Odite više u tu svoju Jugoslaviju za koju ginete. Vidite i sami da ste u očima naroda koji zastupate postali trinaesto prase. Eto, srdačan Vam pozdrav iz Knina.

VL
DO
dominix
12:25 22.06.2014.

Milanovicu ti si ljudska greska !

VL
MO
mobuco
12:20 22.06.2014.

Stvarno mi se ovi gade, kome više mažu oči, kakvi antifašisti bagra zločinačka. Dolazi im "blagdan"dan kada je gamad izašla iz sabora da ne bi glasovala o samostalnosti Hrvatske. Pljuc, Pljuc.... gamad.

VL
Avatar LaMer
LaMer
12:46 22.06.2014.

JugoKomunizam = Fašizam , ti su se totalitaristi pod krinkom antifašističke bore borili za Veliku Srbiju iliti takozvanu Jugoslaviju , a ne za nezavisnu samostalnu Hrvatsku Državu . Neka je vjećna hvala i mir spokojni , svim Hrvatskim Vitezovima palim za slobodu Hrvatskog Naroda od jugoslavenske velikosropske okupacije u 2 takozvane Jugo[Srbo]slavije ! Smrt Jugoslavenima !

VL
DU
Dudek
12:25 22.06.2014.

Zar ovo nije sramotno. Drugovi traže samo neke godišnjice. Narod je gladan. Narod je nezadovoljan! Svaki vaš izlet je toliko košta da jedna obitelj može godinu dana mirno i udobno živit! Vi drugovi ! Crtate Vraga Na Zidu. Jednog dana bude vam se ukazao. Posvetite se zašto vas plaćamo. Kod vas je samo jedna strana kriva za sve. Idite tamo gdje misli vaše srce- ako ga imate. Nas pustite da mirno živimo a ne da nas provocirate i maltretirate s vašom ideologijom!Svarno ste pretjerali u svim ljudskim pogledima. SLAVLJE - Slavlje-Harači!

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.