Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLUJA NA KIOSCIMA

Životna priča junaka 4. gardijske brigade

oluja
VL
22.05.2013.
u 21:00

Oluja u novom broju donosi niz zanimljivih priča o životu branitelja nakon razvojačenja, njihovim uspjesima i problemima u životu.

– Cijeli rat proveo sam pod zapovjedništvom Ante Gotovine i time se ponosim. Jednom smo u Livanjskom polju primijetili cijelo jato jarebica u snijegu, njih tridesetak. Krenuo sam potegnuti pušku kad je iz džipa izletio general Gotovina i izgrdio me kao dijete: "Sram vas bilo, tko je vidio pucati u ptice, uništavati prirodu", vikao je na mene, zapovjednika satnije. Što bi tek bilo da je netko od nas želio zapaliti srpsku kuću! Pod mojim zapovjedništvom vojnici nisu radili zločine nad civilima, takve su bile Gotovinine naredbe – ispričano je našoj novinarki Renati Rašović u velikoj životnoj priči Davor Jović, diverzant iz 4. gardijske brigade i najbolji vojnik Oružanih snaga RH 1997. koji danas živi u Vrgorcu i potiče djecu na sport.

To je samo jedna u nizu zanimljivih priča koje Oluja donosi u drugom broju koji će se na kioscima pojaviti u subotu 25. svibnja.

Magazin hrvatskih branitelja donosi priču o tri osječka branitelja koja su nakon rata postali poslovni partneri i stvorili poznati brend Lega lega te zaposlili 48 ljudi. Najodlikovanija pripadnica Tigrova Sanja Šale iz Kućišta na Pelješcu ispričala je svoju borbu s građevinskom mafijom na tom poluotoku. Oluja u novom broju donosi do sada neispričanu priču o legendi Domovinskog rata Predragu Matanoviću, zapovjedniku Gromova. Reporteri Oluje obišli su i branitelje koji su osnovali zadruge i danas se uspješno bave uzgojem peradi, divljih zečeva i autohtone hrvatske pasmine – kokoši hrvatice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije