Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostala bez 960 eura

Žena nasjela na prijevaru s dostavom paketa, policija uputila važno upozorenje

Zagreb: HP upozorava na SMS prijevaru!
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
12.02.2024.
u 10:34

Policija traga za počiniteljem te ističe kako će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Policija je upozorila građane na računalnu prijevaru putem lažnog SMS-a, nakon što je 66-godišnjakinja ostala bez 960 eura. Policijska uprava ličko-senjska istaknula je kako su policijski službenici Policijske postaje Otočac zaprimili kaznenu prijavu 66-godišnjakinje da je na njenu štetu počinjeno kazneno djelo računalne prijevare.

"Oštećena je na svoj mobitel primila SMS poruku koja je sadržavala poveznicu na krivotvorenu internet stranicu, u kojoj poveznici su naveli da nedostaje kućni broj i da je obustavljena dostava paketa. Nakon što je unijela kućni broj, ubrzo joj je s bankovnog računa skinut novac", opisala je policija. 

Policija traga za počiniteljem te ističe kako će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

VEZANI ČLANCI:

"Upozoravamo građane da ukoliko zaprime ovakve SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet stranice, a u kojima se pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa traži da upišu svoje podatke s kartice, budu oprezni, da ne upisuju podatke s kreditne kartice, stranicu zatvore i izbrišu SMS", navodi se. 

Hrvatska pošta upozorila je krajem siječnja kako se putem SMS poruka širi lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija. Građanima je poručila da ne otvaraju poveznice koje se nalaze u lažnim SMS porukama jer se time izlažu riziku od krađe vlastitih bankovnih podataka. 

"Ukoliko ste primili lažni SMS u istom periodu kada očekujete pošiljku, u pitanju je slučajnost. Jedino primatelj ili pošiljatelj pošiljke mogu saznati osnovne podatke o pošiljci putem sustava za praćenje, i to ako raspolažu brojem pošiljke, odnosno ako je za pošiljku odabrana usluga praćenja", napomenula je Hrvatska pošta.

VIDEO Hrvati opet ispali naivni: Dvaput zaredom nasjeli na istu 'nagradnu igru'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije