Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVLADAO PLJAČKAŠA

Žena je vrištala. Trčao sam za njim i srušio ga. Nisam ni znao da ima pištolj

pljačka banke
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.04.2014.
u 21:00

Nije mu to prvi put da hvata kradljivce. Učinio je isto i 2002., a supruga se, kaže, jako naljutila na njega

Žena je stajala pred poštom i vrištala. Uočio sam tada i maskiranog muškarca kako trči s vrećicom u ruci – započinje Davor Bagarić (39) iz Bilja kod Osijeka. Sve je to opazio dok se automobilom vozio Zvonimirovom ulicom u ponedjeljak oko 15 sati. Stisnuo je kočnicu i u sekundi istrčao iz vozila pa pohitao za njim. Pomislio je kako joj je mladić koji je "dao petama vjetra" otrgnuo vrećicu. Ni slutio nije da lovi naoružanog razbojnika koji je netom opljačkao poštu.

–  Žena je to vjerojatno sve vidjela pa je zato vikala – nastavlja Davor, inače bivši policajac.

Trčali su oko dvije minute dok ga Davor nije sustigao, zgrabio i srušio. Tek je tada otkrio kako ovaj ima pištolj.

 – Nisam razmišljao o opasnosti, bilo je to instinktivno. Sve se zbilo u djeliću sekunde. Nije mi prijetio, vjerojatno se ni on nije snašao, bilo mu je najvažnije da umakne – priča Davor. Razbojnik je 28-godišnji Osječanin koji je zaprijetio 38-godišnjoj zaposlenici pošte i iznio oko 20.000 kuna. Klupko se potom odmotalo pa je osumnjičen i za pljačku stanice za otkup zlata u Osijeku u veljači te pošte u baranjskoj Dardi u ožujku. Predan je pritvorskom nadzorniku.

Davoru to nije prvi put da hvata kradljivce. Vraćao se sa suprugom iz noćnog izlaska 2002. kada je ona uočila muškarca kako razbija izlog trgovine.

–  Vozio sam za njim dok je bilo ceste, a kada je skrenuo na livadu, izašao sam i trčao za njim – prisjeća se. Vratio se desetak minuta poslije, kada je provalnika predao kolegama. Supruga je, priča, sjedila u automobilu i tresla se.

–  Nije vozačica pa se nije mogla pomaknuti. Jako se naljutila na mene – smješka se. Radio je tada u policiji, ali bio je izvan službe.

– Tada mi je to bila dužnost, a kasnije mi je ostalo usađeno – ističe. Supruga se, kaže, i sada naljutila.

– Uplašila se za mene. Svjestan sam da bi se mnogi okrenuli i otišli, ali nisam nikakav heroj – zaključuje.

Davor je četiri godine bez stalnog posla. Branitelj je, a bio je i ranjen.

>> Lopov s maskom godinama pljačkao po Hrvatskoj

>> Opljačkao mjenjačnicu pa bježao pred policijom

Komentara 6

JZ
joe-zg
21:42 03.04.2014.

Da je imalo pameti kod ministra zvao bi ga na razgovor, i ponudio mu da se vrati u policiju. Našim dečkima uvijek dobro dodje ovakav čovjek. Ali s obzirom tko je na vlasti, previše očekujem...

L0
luena 01
21:49 03.04.2014.

Dok imamo koje kakve u policiji kojima tamo nije mjesto ovaj covjek je bez posla, bivsi policajac i branitelj... Sigurno nije podoban da je nebi bio bez posla...

Avatar serafina
serafina
21:46 03.04.2014.

Vražje kopito ako sam dobro razumjela ti bi ovom hrabrom čovjeku prosuo mozak i nazivaš ga smećem. Kažeš ako se odlučiš za zanimanje razbojnika ali ti već razmišljaš kao razbojnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije