Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WHO upozorava putnike

Širi se smrtonosna bolest u Australiji:Simptomi uključuju groznicu, pospanost, ukočenost vrata...

Komarac
Foto: Stefan Jaitner/DPA
1/3
18.03.2024.
u 13:14

Simptomi uključuju groznicu, pospanost, glavobolju, ukočenost vrata, mučninu i vrtoglavicu, upozoravaju zdravstveni stručnjaci

Ove godine prvi put je zabilježen slučaj Encefalitisa Murray Valley (MVE) u regiji Kimberley u Zapadnoj Australiji. WA Health poziva lokalno stanovništvo i posjetitelje da se zaštite od komaraca, budući da je MVE ozbiljna i potencijalno smrtonosna bolest.

Prošle godine je na tom području jedno dijete i preminulo od ove bolesti.

Simptomi MVE uključuju groznicu, pospanost, glavobolju, ukočenost vrata, mučninu i vrtoglavicu, upozoravaju zdravstveni stručnjaci. Kod djece, groznica može biti jedini znak rane infekcije, stoga svi koji primijete bilo koji od navedenih simptoma trebali bi odmah potražiti savjet liječnika.

POVEZANI ČLANCI:

"Iako je rizik od zaraze i obolijevanja nizak, bolest uzrokovana virusom u nekim slučajevima može biti teška", izjavio je znanstvenik Andrew Jardine. Upozorava kako bolest prenose komarci te da se mnogi zaraze dok su pecali ili kampirali. Pozvao je ljude da koriste repelente kako bi se zaštitili.

 

FOTOGALERIJA Ovo je 30 bolesti i poremećaja kojih se suvremeni čovjek ne može i neće riješiti još neko vrijeme

Komarac
1/6
Ključne riječi

Komentara 1

V0
Vlaskoulicanec4.0
13:18 18.03.2024.

Odmah lockdown. Iduća dva tjedna su odlučujuća... I naravno idućih tri doze mRNA pripravka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije