Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzbuna u sloveniji

Zbog nabujale Save i lišća zaustavljen rad NE Krško

ne krsko
Željko Hladika/Pixsell
28.10.2012.
u 17:54

Slovenski mediji izvještavaju kako su obilne kiše prouzročile još niz drugih problema diljem zemlje. Mnoge ceste poplavljene su, a u nekim krajevima Slovenije bujice su prijetile kućama

Operateri su u nedjelju u 10.58 sati preventivno ručno zaustavili NE Krško. Rad nuklearke privremeno je zaustavljen jer je uslijed obilne kiše, koja nije poštedjela susjednu Sloveniju, narastao vodostaj Save. Povećan riječni protok sa sobom je donio ogromne količine lišća i drugih nečistoća, izvijestili su iz NE Krško.

Lišće i druge nečistoće umanjuju, naime, efikasnost rashladnog sustava sekundarne strane, bez obzira na to što je postrojenje za čišćenje rijeke Save radilo punim kapacitetom, ističu dodajući da su svi sustavi i oprema radili sukladno s očekivanima te da nije bilo neželjenih utjecaja na okoliš i ljude.

Iz NE Krško ne navode kada se može očekivati da ponovni početak rada. Najprije slijedi analiza događaja, a zatim će operateri pregledati opremu i sustav. Tek nakon toga započet će pripreme za ponovan start elektrane i sinkronizacija s elektroenergetskim sustavom koja se očekuje u narednim danima.

Slovenski mediji izvještavaju kako su obilne kiše prouzročile još niz drugih problema diljem zemlje. Mnoge ceste poplavljene su, a u nekim krajevima Slovenije bujice su prijetile kućama. Iako vodostaj rijeka i dalje raste, stanje se smiruje.

Ključne riječi

Komentara 8

BA
baš
18:22 28.10.2012.

Jel' to ona nuklearka o kojoj sam neki dan čitao da je najsigurnija u EU?!

KA
kajinx
19:10 28.10.2012.

Zbog lišća, nuklearka, hm !!!

DI
Dingač
19:14 28.10.2012.

ovo je jako jako opasno ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije