Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogorčeni
Povratak na članak

Zbog divljanja franka Poljaci izašli na ulice

Građani su prosvjedovali u Krakovu, Gdanjsku, Vroclavu i Varšavi. Od svoje vlade zahtijevaju - akciju.

Komentari 44

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
12:53 25.01.2015.

Zbog divljanja franka Poljaci izašli na ulice.... kod nas će na žalost, građani također izaći na ulice... kad ih pohlepne banke deložiraju i izbace na ulicu.

VL
PL
plotto
12:41 25.01.2015.

Zna se tko kontrolira štampanje i distribuciju novca ( FED,ECB,BIS) i tko može unaprijed manipulirati tržištem kojeg kontrolira.Isti ljudi koji su vlasnici velikih banaka i investicijskih fondova,kontroliraju MMF i WB,međunarodne bonitetne agencije.Kako su se pojavili krediti sa valutnom klauzulom u švicarcima( CHF) ? Sasvim logično i objašnjivo.manipulatori znaju da je tečaj CHF prenizak jer je to za razliku od USD i € ,valuta koja ima pokriće.To znači da je CHF u odnosu na Euro podcijenjen.Kako se ECB sprema štampati nove velike količine eura ,to znači da CHF mora ići gore na relanu vrijednost,a ta nemože biti niža od tečaja eura.Dakle ,ta je pljačka godinama unaprijed isplanirana,kad su banke ciljano počele uvaljivati klijentima kredite u CHF.Naravno,tih CHF nije je bilo u opticju,niti su ih banke imale.Sve je odrađeno fiktivno.Klasična prijevara banksterskog lobija,kojeg predvode kriminalne obitelji koje drži na Zapadu kontrolu nad novcem i financijskim tijekovima.

VL
CR
croatomir
12:57 25.01.2015.

idemo i kod nas kamate na 0%... nek bude kako je osobni bankar najavio isti anuitet tijekom cijelog trajanja kredita

VL
AL
altec
15:11 25.01.2015.

kako se ono kod nas kaze:"od prosvjeda nikada nista dobro nije proizaslo..."treba raditi i dalje primati u vritnjak..." Ali kad Hrvat zagalami na tv i primi onaj daljinski pa ga malo jace stisne... e to je pravi prosvjed.... kakvi Poljacijaci i sl. ovo su sigurno neki kojima se ne da raditi,pa malo secu po ulicama i glume nesto. E ali Hrvati nisu takvi, oni samo rade i primaju u vritnjak...

VL
BR
Branko102
14:26 25.01.2015.

U svim državama EU je isti problem sa švicarcima,Problem je globalne naravi. Potrebna je revolucija protiv bankarskog kartela jer su ti sve narode stavili u dužničko ropstvo.Guverner ECB Mario Draghi,najavio štampanje dodatnih 60 milijardi eura,koje će upumpati( opet) privatnim bankama,kojii su u vlasništvu bankarskog kartela.To znači novo reketiranje banaka.Novac mora ići direktno na račune država i njihovih nacionalnih banaka.Usput,Draghi je bivši visoki dužnosnik Goldman&Sachs.Raspitajte se tko je vlasnik te najveće svjetske investicijske banke,koja je u igri za privatizaciju( monetizaciju) hrvatskih autocesta.

VL
DU
Deleted user
14:40 25.01.2015.

Do 2010. godine su ti dužnici s kreditima u protuvrijednosti CHF bili u povoljnijoj otplatnoj poziciji, barem je tako bilo kod nas. I pravili su se dosta pametni, znam ih par koji su si obnovili fasade i metnuli ograde na balkonima od rostfrei, granitna stubišta na ulazu - baš s tim kreditima, da se vidi da se ima... Sad je druga priča, nestalo "pameti"!

VL
TH
than
15:02 25.01.2015.

Stotine Poljaka ? A je ih izaslo puno... Kod nas pak postoje daleko veci razlozi za izlazak na ulice pa svi sute.

VL
ST
Stolic
14:14 25.01.2015.

Bože spasi nas i sve narode od švicarskih lopova!

VL
MK
MKGRA
15:10 25.01.2015.

Nisam znao da je Švicarska narodna banka u Poljskoj

VL
ZA
zahira45
14:09 25.01.2015.

I Poljaci pametniji od nas!

VL
MI
midamir
15:17 25.01.2015.

Dize se narod sa svih strana, Narode u Poljskoj je svhatijo tko je zapravo kriv, bravo Poljaci . Svicarskoj zlocinackoj udruzi se blizi kraj.

VL
PL
plotto
17:04 25.01.2015.

Poučna je priča o tiranu Orbanu,koji sada ispada junak svog naroda.On je odavno napravio to što je trebala hrvatska vlada,bivša ili sadašnja.Još nije kasno.

VL
RA
Rangostar
09:45 26.01.2015.

Svi oni koji su uzeli kredit u švicarcima uvjek mogu da se pomole bogu a on je pravedan pa će im pomoć a ja odo negdje na gemišt pa prekopat par kanti za smeće da nadjem nešto za ručak. Life is beautiful !!

VL
RA
Rangostar
09:36 26.01.2015.

Dobro nam je Franjo Tudjman govorio... Jednog dana postat ćemo Švicarska.... Polako preuzimamo njihovu valutu što znaći isplatilo se srušit Yugu za ovo Hrvatsko ekonomsko blagostanje.

VL
CI
cicibela
13:49 25.01.2015.

Švicarci su nekidan potpisali ugovor s Kinom o međusobnoj trgovini u yuanima. Nimalo ih nije impresionirao ciolihvar Draghi sa bilijunima lažnih eura.

VL
VI
virgosinemacula
14:35 25.01.2015.

helmutschmelzer - Lopovi su tvoji politicari i tvoji banksteri, a ne Svicarci. Sta mislis da Vlade svih zemalja i banksteri ne bi napali i tuzili Svicarce da omaste brk u CH bankama, da oni imaju kakve veze sa lopovskim kreditima sto su vase banke spekulirale i opljackale vlastite gradjane? Pa vec bi ih ovi iz EU uhvatili za gusu, ne bi imali mira, brujali bi svi mediji dan i noc, da je to tako kako ti mislis. Daj se obrazuj pa onda trkeljaj po webu o necemo o cemu pojma nemas. I prvi bi Svicarci skocili BNS-u za vrat da su uradili stakod protuzakonito.

VL
RA
Rangostar
09:47 26.01.2015.

Kako ovi Poljaci izlaze na ulice po ovoj zimi. Stvarno nisu normalni.

VL
RA
Rangostar
09:53 26.01.2015.

Najveći problem sa kreditima je što se mora otplaćivat.

VL
PL
plotto
17:03 25.01.2015.

Da budemo do kraja pošteni.Dio odgovornosti snose i građani jer je kamata na švicarca bila manja od one na eure.No to ne amnestira Vlade i NBH,što su dozvolili kredit u deviznoj valuti,a isplatu u nacionalnoj valuti.I još nešto ? Kakoo je i po kojoj osnovi su Rohatinski i NBH prodali zlato iz državnih rezervi,ako za to nije znao Sabor ni Vlada ?? Niti o tome nema papira,tako da se vidi tko vodi NBH !!

VL
ZB
zbuniceva
10:04 26.01.2015.

Imovinsko stanje CHF dužnika ako je za prvi stan je jedini pošteni okidač gdje Država mora nabrzinu takve samo stambene kredite preračunati na početne kunske uvjete sa istim troškovima. Svi drugi špekulanti moji dragi morate se naučiti živjeti u kapitalizmu gdje se da zaraditi i izgubiti puno ovisno o pameti, analizi, teškom radu i naravno sreći. Naravno komu to ne paše može na Kubu ili Sjevernu Koreju dok još traju. Ili postati revolucionar pa na izbore ili prevrat?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.