Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaključala se

Zauzela trgovinu zbog sporova pa pita Linića: Tko će platiti porez?

rijeka (1)
Foto: Ned Pavletić/PIXSELL
1/7
25.11.2012.
u 14:43

Šota ne kani izaći iz prostora u kojem je od subote navečer, a na izlozima outleta Rijekatekstil Domusa osvanule su poruke gradonačelniku Obersnelu, poreznicima i ministru Liniću

Riječka poduzetnica Slavica Šota, koja je prije nekoliko dana uz zaštitare ušla u poslovni prostor u centru grada, u Starčevićevoj ulici, ogorčena zbog vođenja dugogodišnjih sudskih sporova kako bi postala i posjednikom prostora kojih je vlasnica od 2000. godine, izloge trgovine-outleta Rijekatekstil Domusa oblijepila je porukama gradonačelniku Vojku Obersnelu, poreznicima i samom ministru financija, Riječninu Slavku Liniću . U borbi za svoje neće odustati jer joj je, kaže, dosta korupcije i kriminala na riječki način.

Šota je dva atraktivna prostora od 123 kvadrata, nakon što su u postupku denacionalizacije vraćeni vlasnicima, slovenskim državljanima, od njih kupila prije 12 godina. Njeno je vlasništvo potvrdio sud u Ljubljani, a potom je i riječki Općinski sud učinio isto, no žalio se zakupac, riječka tvrtka Rijekatekstil Domus u vlasništvu Mirka Pavičića, među Riječanima, zbog brojnih poslovnih prostora koje ima u najmu u središtu grada, znanog kao “kralj Korza”, Postupak po žalbi na županijskom sudu još nije okončan, no nakon što je Ministarstvo pravosuđa prije tjedan dana tražilo očitovanje suda o slučaju, Šota se nada da će napokon dobiti presudu koju čeka tri godine.

Uvjerena je da će pravomoćna presuda slovenskog suda koju je potvrdio i Općinski sud biti potvrđena. Inače, poduzetnica je i noć na nedjelju i nedjelju provela zatvorena u trgovini koju čuva zaštitar, angažiran od strane zakupca jer su njeni morali otići, a u prostor je ušla kad je vidjela da se outlet iseljava i da je namjera u njega useliti drugu tvrtku što bi ponovno značilo sudski spor da uđe u posjed svoga vlasništva. - Oba prostora, ovaj u kojem je outlet i ovaj do njega u kojem je banka, su moje vlasništvo. Nisu gradski, prije šest, sedam godina Grad ih je izuzeo iz upravljanja i prestao iznajmljivati, ali zakupci su ostali i nije mi poznato kome oni plaćaju najamninu, meni ne, možda i dalje Gradu - kaže Šota dodajući da je zato i osvanuo natpis “Obi , ne šalji policiju , ovo nije gradska imovina”.

S druge strane Šotin postupak nazivaju samovoljom jer su u posjedu prostora 20 godina i imaju privremenu mjeru Općinskog suda prema kojoj poduzetnica mora napustiti trgovinu u koju je ušla, no Šota ne želi izaći. 

- Jedino na što mogu pristati je da se prostor zatvori i da se ključpreda javnom bilježniku ili nekoj drugoj mjerodavnoj instituciji do presude Županijskog suda - odlučna je u svojoj nakani dodajući da i od ministra Linića čeka odgovor na pitanje tko će platiti porez na njenu imovinu koju godinama koristi kralj Korza.

>>Linić: Ja sam se bogato udao, ali da, plaćat ću porez na nekretnine

Komentara 5

OB
-obrisani-
15:04 25.11.2012.

Cekaj malo , zar pravo na uzivanje primate imovine nije zasticeno ustavnom nomom!?

TM
tom milles
17:00 25.11.2012.

Bombarder P70 Nažalost sudovi štite one koji protuzakonito koriste tuđe vlasništvo ne dopuštajući vlasniku da uđe u posjed svojega vlasništva .U tome je na razini ukupnoga hrvatskoga pravosuđa predvodnik Općinski sud Opatija u Opatiji sa vrhunskim kolovođom ,predsjednicom toga sudauda gospođom Vesnom Katarinčić:tko njoj dopušta takvo ponašanje znati ćemo na kraju priče.Koliko je vidjeti USTAV i ustavni zakoni nemaju pravni učinak koji bi za svih bio identičan...

Avatar puky
puky
06:41 26.11.2012.

... nije mi ni do sada bilo jasno kako smo mi zatvorili pregovore o pravosuđu ?!?! ... pa ovakve stvari su za normalnog čovjeka prosto nevjerojatne ?!?! ... kupiš, tvoje je, čak i sud to potvrdi a opet nije tvoje jer se može beskonačno sudovati i osporavati ... samo zato što je neki riječki mafijaš "kralj korza" u "interesu" ? ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije