Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALEVRIJEDNA AKCIJA

Zastrašujući podaci: Gondolijeri iz venecijanskih kanala izvadili rekordnih 1500 kg otpada

Foto: Pixabay
1/4
19.03.2024.
u 09:30

U odbačenom su smeću pronašli i dva propelera, četiri mobitela, 40 guma, tisuće staklenih boca i jednu osobnu iskaznicu. Akcija će potrajati još nekoliko tjedana, pišu lokalni mediji.

Venecijanski gondolijeri ovih su se dana ponovno prometnuli u ronioce da bi iz dvaju venecijanskih kanala izvukli čak 1500 kilograma smeća u sklopu pretposljednje sezonske akcije čišćenja otpada.

"Ovo je dosad rekordna količina", rekli su u ponedjeljak članovi venecijanske udruge ronilaca-gondolijera, koja djeluje pod nazivom Gondolier. U ovoj su akciji čišćenja od otpada očistili dio Canala Grande i manji kanal San Triovaso, a sljedeća i posljednja ovosezonska akcija održat će se 21. travnja u Muranu.

Gondolijeri su, zajedno s dobrovoljcima već godinama aktivno uključeni u borbu protiv smeća nabacanog u kanalima venecijanske lagune. Ove su godine u potrazi za otpadom zaronili u podmorje ispred Trga svetog Marka. Odande su izvukli peglu, tri radijatora, dva bojlera, više željeznih cijevi i tri dugačka oluka. U odbačenom su smeću pronašli i dva propelera, četiri mobitela, 40 guma, tisuće staklenih boca i jednu osobnu iskaznicu. Akcija će potrajati još nekoliko tjedana, pišu lokalni mediji.

Više zelenih tema pronađite na Rezolucija Zemlja!

Foto: Večernji list

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar gusjenica
gusjenica
21:17 19.03.2024.

Tona i pol nije uopće puno. Staklene boce, kojih je sigurno bilo najviše, uopće nisu ekološki problem, samo estetika i to ako se vide. Pa koliko tamo ljudi prođe godišnje??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije