Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zašto V. Pusić strahuje od ulaska Ž. 
Markić u Sabor

Referendumsku inicijativu trebali bi potpisati i oni koji referendum ne misle potpisati kako bi SDP, HNS ili HDZ vidjeli koliko je 
'ta stvar uspjela'

Komentari 32

L0
luena 01
12:23 30.09.2014.

Nije li Pusic rekla da nakon ovog mandata ide u mirovinu, pa sta ima onda strahovati zbog Markic... Nek strahuje hoce li HNS uopce izborni prag preci sa njom il bez nje svejedno je jer nece preci....

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:21 30.09.2014.

Ljudi ne shvaćaju. Ovdje se brane stranačke privilegije. Svi koji su u HDZ-u i SDP-u na vladajućim pozicijama i na bilo kakvim pozicijama povezanim s vlašću i pozicijom moći, kao i njihove obitelji koje od toga imaju korist, svi su oni protiv referenduma jer referendum će dovesti u pitanje njihov lagodan život i visoke plaće. Naravno da oni ne žele dati narodu u ruke takvu moć da bira imenom i prezimenom jer to znači uvođenje selekcije na koju oni ne utječu. Zamislite vi da se bira imenom i rezimenom, hoće li Vesna Pusić više vidjeti Sabor, a sjetite se koliko ima u Saboru takvih koji su nesposobni i iritantni, a ugrabili su vlast i maltretiraju vas za vaš novac kojim ih vi financirate, a ne možete im ništa.

VL
IV
ivanbradvic
13:01 30.09.2014.

Pusic strahuje da ona ne udje u sabor sto bi bio preporod za hrvatsku kad bi se rijesio HNSa... To je stranka kojoj je cilj uhljebljavanje i tjeranje vode na mlin svojim donatorima kako bi se bogatili...

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
14:02 30.09.2014.

Koji je ovo strah od referenduma, prestrašno, narode imate priliku gledat politički egzorcizam uživo, lažu, vrište, grizu....željkice samo hrabro i naprijed...pozdrav.....

VL
DU
Deleted user
13:51 30.09.2014.

Koga zanima što Pusićka misli.Kao da ne znamo.

VL
ŽU
žuna
17:01 30.09.2014.

za pusićkin HNS bi izborni prag trebalo smanjiti na 0, 5%, onda bi mogla uči u Sabor. Dok je gazimir bio u HNS-u, uvijek je podvalama i ucjenama ispregovarao sa 3% glasova na izborima, tri puta više ministarskih fotelja. Blagodatodat HNS-a će potrošači struje i plina osječati godinama; prisjetite se kako su lopine digle cijenu 30 i 25 posto par dana kako su zasjeli. Dakle, vuk dlaku mijenja ćud nikada, kao i političar.. Samo nova i svježa krv stručnjaka može zemlju izvesti iz kaljuže u kojoj sedanas nalazimo, koju više ni pas neće pomirisati!!!

VL
ĆA
ćaćaća
14:00 30.09.2014.

žena ima više kuća u istri nego stanova po zagrebu..

VL
CR
crocro
10:04 01.10.2014.

Iskreno sam živio u nadi da će konačno HDZ raditi u interesu građana i da će podržati sve inicijative koje podržava većina Hrvatskih građana. Duboko sam razočaran zadnjim potezima HDZ-a koji se distancira od svojih građana a u korist stranačkih interesa. Ako i sada građani ne uspiju suzbiti samovolju takvih stranaka putem peticija i referenduma, a pokaže se da se demokracija zatire i dalje, građani će vjerojatno postati agresivniji i uporniji u svojih zahtjevima koje vlast ne želi provoditi. To će biti kontraproduktivno za HDZ od koje su se građani nadali suradnji i koji su građani najavili da bi HDZ-u dopustili pobjedu na slijedećim parlamentarnim izborima. Ako sada dođe do stagniranja HDZ-a i prestanka njegova napredovanja, tek onda se čelnici stranke mogu zamisliti zbog čega je to tako. A ako dođe do pada popularnosti stranke ili do početka laganog opadanja potpore, to će biti signal početka kontinuiteta pada potpore građana HDZ-u. I što bih ja napravio kao prosječan građanin RH i birač? U svemu sam podržavao HDZ- ali zbog jedne sitnice kojom pokazuje odbojnost iz inata ne bih glasovao za HDZ, prema mi je olovka dobro zašiljena i spremna zaokružiti HDZ, ali neću to napraviti ako se HDZ ne okrene narodu. Svoju zašiljenu olovku iz principa ću potrošiti na zaokruživanje gosp. Kujundžića i njegove stranke, premda znam da svoj glasa bacam u vjetar i da sudjelujem u disperziji glasova i to u vrijeme kada je jedinstvo glasača najpotrebnije kako bi se unijele promjene u demokratizaciji Hrvatske. Zbog ove nepromišljenosti HDZ-a, isti se može iznenaditi ako dođe do stagnacije ili nazadovanja u popularnosti. Umjesto da on bude razlika koju građani očekuju, on postaje saveznik SDP-u u nastojanjima da se osujeti demokratski iskorak, primjenjujući prefercijalno glasovanje kao veliki pomak u pravednosti. Svi su svjesni da je to pošteno da građanin odluči tko će ga predstavljati, ali su se udružili kako bi se mogla vršiti politička trgovina. Ako i ne prihvaćaju prag od 3%, to nije problem, naka jasno kažu:"Odmah pristajemo na preferencijalno glasovanje s time da se ne primjenjuje prag od 3% za ulazak u Sabor". I to je realno, i ja mislim da prag od 3% nije sretno rješenje za stabilnost bilo koje vlade, ali da građani odlučuju o kandidatima, to je itekako realno i potrebno. Ali oni niti to neće, i to ih može koštati, vrijeme neće raditi za njih. Ako odustanu od poštovanja volje većine građana, moj glas koji su od mene već dobiti, ipak neće dobiti jer će on u takvim okolnostima, premda uzaludno biti usmjeren ka gosp. Kujundžiću i njegoj stranci, a što se odnosi na parlamentarne a ne na predsjedničke izbore. Predsjednički izbori su nešto sasvim drugo i vrijedno je komentara drugačijeg sadržaja.

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
23:39 01.10.2014.

Ne treba Vesna Pusić strahovati od ulaska Željke Markić u Sabor već treba strahovati od vlastitih strahova, a potiče ih zabrana predizbornih koalicija jer je to jamac da Vesna Pusić Sabora više neće vidjeti dok je živa iako se prag spušta na 3% što u prenesenom smislu znači da Vesna Pusić strahuje od naroda kojeg prezire i kojeg ne voli, a po novim pravilima glasovanja, svaki zastupnik ovisit će o narodu i bez volje naroda više nema Sabora. Vesna Pusić zbrojila je dva i dva.

VL
BR
brodludjaka
23:00 30.09.2014.

Problem nije u Pusićki nego u velikim strankama koje stalno primaju u koaliciju te priljepke i parazite, pa onda stvaraju beskrajno loše i korumpirane vlade koje postavljaju isto takve podobnike na sve drzavne pozicije. Kada vidiš samo onaj hsls, onog Kosora, pa onaj hss... već povraćaš

VL
LL
lllljjjjjjjjjjgzg
14:29 30.09.2014.

Pusicki i Hns-u je interesu smanjivanje izbornog praga pa sam tekst nema logike.

VL
LU
lukatia
12:40 01.10.2014.

Naslov bi trebao biti: Zašto novinari zbog ideologije zanemaruju logiku?

VL
CR
crocro
10:18 01.10.2014.

Da je HDZ spreman surađivati s većinom građana RH, on ne bi trebao nikakvu koaliciju, jer bi čisto i bezprijekrono pobijedio i odnio većinu u Saboru. Ali on neće prihvatiti neke želje građana i nije siguran u sebe kako će proći na izborima. Sada se udružio s SDP-om čime pokazuje stranačke a ne građanske interese. To radi u posljednje vrijeme što se nije moglo odraziti na statističku popularnost stranke. Ali vidjeti će mo kakva će ta popularnost pokazati rezulatate već od slijedećeg mjeseca pa na dalje. I to samo zbog nekih detalja koji ga mogu skupo kođtati. Upravo što su ti detalji vrlo važni za građane i građani ih gledaju pod povećalom. Oni to zaboravljaju, a osvještenje im može kasno i prekasno doći. Umjesto da se HDZ u cijelosti usmjerio ka građanima, on se usmjerio ka stranačkim interesima i time se djelomice odnarođuje i to u trenutku kada su ga građani počeli prihvaćati i donositi odluku da ga izaberu na slijedećim parlamentarnim izborima. Samo ako počmu stagnirati s potporom građana onda ne trebaju pod povećalom tražiti gdje je problem, jer se problem vidi i golim oko i sa velike udaljenosti.

VL
MX
MXLCLGTG
23:17 03.10.2014.

Ne plasi se Vesna nicega ona je docepala fotelju i sad ce sa milancetom smisliti izborne zakone koji njima pogoduju.

VL
BD
bozidar.dolenec
12:49 01.10.2014.

Pazi ovo ako dojde Markicka nebu ,,sve po mom''.

VL
MX
MXLCLGTG
19:09 01.10.2014.

Pa vesna ubuduce moze uci u sabor jedino ako se uclani u SDP sto nimalo nije nemoguce jer fakticki ona i nema stranku 3ministra +vesna+HEP=HNS

VL
IV
ivac
08:52 03.10.2014.

Ne boji se ona Markičke nego se boji za svoju guzu kao i ostali koji su na vodečim mjestima u velikim strankama.

VL
SI
sikert
08:01 02.10.2014.

Nigdje nisam pročitao koliko je neki političar stekao stanova, kuća i ostalih nekretnina kao i koliko ima na računu nakon mandata u Saboru a neki su došli bezi jedne kune da bi iz njega izašli kao tajkuni. Što se tiče Željke Markić u Saboru nam ne treba još jedna osoba željna državne mirovine i javne promocije nego netko školovan, mlad asa naprednim idejama. Markička nas je već jednim referendumom o istospolnim brakovima opljačkala za 49 miliona kuna i što imamo mi obični građani od toga?-samo rupu u proračunu koju ona pokušava opet produbiti da bi sebe promovirala i na osnovu te lažne slike dušobrižnice naroda ušla u Sabor.

VL
LE
LeonardS
11:51 02.10.2014.

Ja ne vidim nikakvu razliku između Pusićke i Markičke

VL
JA
james49
12:48 30.09.2014.

A zakaj bi Pusička imala strah od Markičke? Ako prvo, bude uopće referenduma za promijene izbornog zakona i drugo ako se izbori budu proveli po tome kaj ta žemska predlaže, to bu onda potpuno novi Sabor i pitanje je da li će Pusićka i ovi koji su sad u Saboru, uopće ući u taj Sabor.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.