Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELE HRVATSKE TRAMVAJE
Povratak na članak

Zagrebački Končar u Beogradu ispao iz igre za posao od 80 milijuna eura

"Stop Hrvatima" vrišti s naslovnice beogradskog tabloida "Kurir" najavljujući tekst kako je zagrebački "Končar" ispao iz posla nabavke 30 tramvaja za Beograd.

Komentari 39

OB
-obrisani-
22:44 13.01.2010.

Kad iz Zastave izađe Fijat Punto,onda će ga valjda prodavati u \"Španiji\".Kako je krenulo i moraće.

VL
OB
-obrisani-
18:50 13.01.2010.

Vidi sad ovog! Demokrscan ima demo ali i krscan, a uopste nije krscanski lagati. Bog ce te kazniti. Niko nigde nije rekao da je Koncarev tramvaj ustaski. Vrlo je moguce da to ti mislis pa projektujes. Osim toga tramvaj je i lep, mora se priznati.

VL
KU
kap u moru
18:50 13.01.2010.

Zar ne bi bilo korisno i lepo da obe strane saradju i tim poboljsaju standard svojih gradjana.Zasto Srbija ili Hrvatska moraju da kupuju ili narucuju od drugih kada imamo mnogo toga da ponude jedni drugima.Politicari sa obe strane samo gledaju svoje interese,ne misleci na narod.Nazalost ne mogu nista dobro da nam ponude pa svoje glasove dobijajau nazalost njihovom najsigurnijom kartom\"nacionalizmom\".Pozdrav iz Beograda

VL
OB
-obrisani-
14:01 13.01.2010.

Nema srece tamo gdje politika diktira biznis ... pljuc!

VL
DO
downunder
14:02 13.01.2010.

Evo već vidi crvenog Iva kako vrišti da treba povući tužbu protiv Srbije da se izbjegnu ovakve situacije.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
14:45 13.01.2010.

@ZoranMilic, hrvatske kompanije su dobre dok investiraju novac i \"know how\" u Srbiju. Primjeri zato su: Dijamant, Frikom, Nexe-group., Vindija, Dukat.... Medjutim, kad Srbija govori o investicijama u Hrvatsku, onda govori samo o tome, kako Miskovic ima problema otvoriti svojeje markete u Hrvatskoj. Zasto ne dodju Srbi s investicijama u proizvodnju i moderne tehnologije? Sigurno Hrvati nebi imali nista protiv takvih radnih mjesta.

VL
CP
cuperak plavi
15:38 13.01.2010.

@skole pl. Prijatelju,jedno dobronamerno pitanje,sta da je i sve to bas tako kako ti ili neko drugi kaze,sta ces ti sa te strane i ja sa ove strane promeniti,narocito ako svaku temu zapocinjemo spremnom pljuvackom.Ni ti ni ja niti mnogi od nas tu nista ne mogu promeniti niti nas neko nesto pita.Pa zasto svaki dobronamerni komentar sa druge strane docekati na noz i zar zaista mislis da iza svake prijateljski pruzene ruke krije podlost,mrznja tj.noz.Nije tako,za srecu.

VL
DU
Deleted user
06:32 15.01.2010.

Na obostranu stetu su ovakva prepucavanja. No to je uvijek i bio cilj Beca, Budimpeste, Rima i drugih, zato su podrzali Milosevica da zgadi i omrzne svima Jugoslaviju. Cinjenica je ipak da su srpski hegemonisti (ne svi Srbi !?) pokusavali unistiti Hrvatsku i hrvatstvo 80 godina i da tu leze pravi razlozi svemu. Sve sto su uvijek Hrvati cinili bilo je iz samoobrane i radi samoodrzanja, Tako su i Ustase bili ustanici koji su ustali protiv zuluma.

VL
FA
fabry
16:18 08.02.2010.

Nema nam sta biti krivo. Niti bi Zagreb postupio drugacije. Zamislite si ovaj forum da je Zagreb narucio tramvaje iz Beograda. Nemojmo biti dvolicni. Mogu Srbi dobro bez nas kao i sto mi mozemo bez njih.

VL
OD
odpreko
14:03 13.01.2010.

mozda mesici proda siptarima sad tramvaje

VL
DU
Deleted user
14:31 13.01.2010.

Končar je ispao iz dva razloga : 1. zato što je iz Hrvatske 2. zato što Španjolska predsjeda EU

VL
ZO
ZoranMilic
14:08 13.01.2010.

Nije \"Končar\" ispao iz igre zato sto je Hrvatska firma - TO JE CISTA GLUPOST! Ispao je zato sto nije dao najbolju ponudu. Mnoge Hrvatske firme posluju u Srbiji i to veoma uspesno - pa ih niko ne diskriminise. StoSto se tesko moze reci za Srpske firme koje pokusavaju da udju na Hrvatsko trziste.

VL
DA
daba
14:39 13.01.2010.

Svaka cast.I treba.Posto je SRB stop u HR mislim da je ovo pocetak realnih odnosa koje su HR prvo zapoceli.Svemu HR stop u SRB.Prodajte ih SLO haha.I jos se pitate zasto?Vama stvarno fali mnogo dasaka u glavi hahaha.

VL
H0
Hajduk_058
14:26 13.01.2010.

luđak Mesić je za sve kriv. treba ga postaviti za veleposlanika u Gnjilane , tamo mu je mjesto.

VL
BR
brathrvat
14:34 13.01.2010.

Hahaha naj se sekirati bute ih prodali eSlovencima!

VL
SP
Skole pl.
14:46 13.01.2010.

Kao prvo, naivno je bilo očekivati da će Končar dobiti taj posao. Kao drugo, neka netko od novinara pita zašto su tramvaji u ponudi za Beograd znatno jeftiniji nego Zagrebački (svi znamo zašto, ali eto, bilo bi zanimljivo čitati smiješne odgovore. Kao treće, ovaj članak je lijep odgovor Damiru Kajinu na njegove argumente zašto bi Hrvatska trebala odustati od Tužbe prema Srbiji za genocid. Vidiš Kajine da je vrijeme sazrelo ;o) Kad se Srbi pomire sa činjenicama, onda možemo i o takvim stvarima. No budući da je kosovska bitka još uvijek najveća srpska pobjeda nakon toliko vremena, ne treba imati velika očekivanja ;o)

VL
SP
Skole pl.
14:55 13.01.2010.

i nemojte kastoru stavljati minuse, jer vam čovjek lijepo kaže onako kako je.

VL
OB
-obrisani-
14:56 13.01.2010.

Srbija bi morala, da bi ekonomske odnose sa Hrvatskom postavila na zdrave noge, da zvanično, preko, dakle, svojih zvaničnih organa vlasti, pita hrvatske vlasti, da li će oni nešto učiniti, i to u najskorijem roku, da srpski privrednici više ne budu diskriminisani u Hrvatskoj, i ako im ovi to ne mogu obećati, da uvede kvote. Pa onda ovako: naše firme izvezle za toliko para u Hrvatsku sad vi Hrvati možete isto toliko da izvezete u Srbiju. Sami se dogovorite ko će izvesti. I pri tome mislite uvek na to da ste i ovako u prednosti jer vam dozvoljavamo da izvezete isto koliko i mi a mi smo i veća zemlja i veća privreda. Jer, a s tim se moraju svi složiti, nije normalna situacija da Hrvatska izvozi u Srbiju duplo više nego Srbija u Hrvatsku, a pri tome se žalbe srpskih prvirednika koji su želeli da posluju u Hrvatskoj stalno povećavaju i govore o otvorenoj dikriminaciji!

VL
SP
Skole pl.
15:11 13.01.2010.

kursula Može po reciprocitetu. Ali neka prvo mi izvozimo samo vama, dok se ne pokrije procijenjena ratna šteta. Eto. Jeli to bratski i u redu? Ja mislim da je.

VL
OB
-obrisani-
15:19 13.01.2010.

Nije u redu. Hajdemo onda ovako: vi sastavite ratnu štetu (a ni ćemo proveriti ko je to uništio, hrvatska vojska, pobunjeni Srbi, inače građani Hrvatske, ili srpska vojska (vojska države Srbije) a u isto vreme neka i Srbi, vaši građani, naprave račun svoje štete (samo da te podsetim da u Zapadnoj Slavojiji cela sela su minirana i poravnata sa zemljom tako da ih nije moguće više ni locirati), pa onda da vam ispostave račun što su 15 godina već izbeglice, a na kraju će Srbija da vam ispostavi račun što 15 godina izdržava nekoliko stotina hiljada izbeglica koje ste vi proterali. Eto, tako da počenmo razračunavanje, papk jedan! Ja sam govorio o ekonomiji i o opštepoznatoj stvari da Srbija, u principu, i bar ne do sada, nije diskriminisala hrvatske privrednike, dok obrnuto ne važi, a na koji si ti kolosek skrenuo priču? Barabo jedna!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.