Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova žrtva nasilja
Povratak na članak

Zagreb: Skupina huligana napala 16-godišnjaka, udarili ga u glavu

Dok je ozlijeđeni davao iskaz u policiji, neslužbeno doznajemo, većina detalja nemilog događa nije se sjećao jer je zbog udarca izgubio svijest

Komentari 47

M3
mika 390
22:29 04.03.2012.

@Piktorr To može jedino policija koja nema ovlasti uvesti red.

VL
OS
osica
14:01 04.03.2012.

ma tragajte - onda kad ih nađete - sud će naći olakotne okolnosti, dobra obitelj, mladost koja, valjda podrauzmljeva zlobu, ...... i dati im par mjeseci zatvota - a onda dobro vladanje u zatvoru, i eto u tili čas sui čas su opet vani i mogu nastaviti s \"starom rabotom\" . Eto nažalost - stalno nam se događa \"Luka Ritz\", a mi nismo nismo ništa naučili, ili nećemo.

VL
SA
samborapz
14:33 04.03.2012.

Kao prvo, nadam se da će ih naša policija uopće uspjeti pronaći. Kao drugo, nadam se da će sud konačno početi raditi svoj posao te ih kazniti kako treba te da naprave primjer od njih. Nikakve olakotne okolnosti ne dolaze u obzir. Teško ozlijediti nekoga, a time još gore što je iz zabave(najvjerojatnije), nije mala stvar.

VL
TO
Toni50
14:36 04.03.2012.

Kroz park po noči ideš ljepo naoružan i onda si samo donekle siguran .. Ili ideš donekle slobodno jel si skupa sa prijateljem karate majstor sa crnim pojasom .. Isto kako postoje opasnosti svuda u sobračaju na cesti na pojedinimm mjestima gdje je čovjek sam šuma parkovi nađe se idiota i lopina koji žele da opljačkaju ili jednostavno da pretuku ili siluju nekoga ! Da policija prokrstari po takovim mjestima i legitimira osobe koje se zadržavaju piju i galame po parkovima do u sitne sate ... Ili ? pronači počinitelje sada nije baš jednostavno jedino ako su bili prepoznati poznati od napadnutih...

VL
OB
-obrisani-
14:36 04.03.2012.

Zahtijevamo red na našim ulicama i trgovima !

VL
OB
-obrisani-
14:58 04.03.2012.

to je tako kad te socijalistički roditelji odgajaju.....koji su loše odgojeni po komunizmu, pa tako razmaženi \"odgajaju\" svoju djecu uglavnom, kakvi su kao roditelji, takvi su i radnici, profesionalci....pa nam je i država ovakva

VL
TE
termal
15:05 04.03.2012.

Kako su malo kažnjeni ubojica Luke Riza zašto se i nebi tako ponašali? Glavno je da kada budu uhićeni dođu u ruke stručnjaka za borbu protiv maloljetničkog nasilja i sudija Odjela za mladež - i zagarantirana im je sretna budućnost.ost. Ti stručanjaci i suci kao da su zaboravili da su te povrede i ubojstvo nesreće koje se nisu desile počiniteljima već žrtvama! Da su i huligani kritičniji govori i činjenica da su oni sami nakon ubojstva Luke Riza počeli zlostavljati jednog od počinitelja kada bi ga susreli na svojim okupljalištima, jer im se njegovo ponašanje gadilo.

VL
PI
pidocha
15:20 04.03.2012.

a, nema druge, zagrepčani će u dalmaciji dobit slab rejting,BBBminus,(trash) ne piše im se dobro

VL
MI
mightymraz
15:27 04.03.2012.

uopce nije vazno u koje doba su roditelji odgojili svoju djecu ili bili sami odgojeni od strane svojih roditelja...Vazno je da su vrijednosti ljudskog zdravlja/zivota bacene na najmogucu nizu razinu i da ce te netko na cesti razbiti/ubiti zbog jedne cigarete....

VL
EH
ehh
16:13 04.03.2012.

Da nitko ne zna šta je to ,,,,,,,,,, kada vam zazvoni telefon i netko na drugoj strani kaže........ dali samo dobili tog i tog,,,,,,,, znate vaše dijete je večeras pretučeno, pokušano je ubiti itd....... tada ti se svijet sruši ,, Djete koje dobiva ljubav i zna je dobiti strada od nekog ................ ko živi u nekim čudnim okolnostima, Djeca koja su plod ljubavi ,,,,, ne napravljena u nekom parku, autu ili gdje več,,,,,,,,,,, ta djeca znaju davati i primati ljubav iiiiiiiiiii baš takvu djecu ,,dobru tamničari zla namiriš i pokušaju ih osakatiti, ubiti.

VL
NO
Novinar
16:43 04.03.2012.

U Zagrebu se nikada ništa nije sustavno radilo kako bi se preventiralo nasilje mešu maloljetnicima koje je prisutno.

VL
SP
spartak
17:21 04.03.2012.

Kazneno zakonodavstvo donose ljudi, od Sabora pa dpo njihovih stručnih službi. Neki su ljudi dakle donijeli takve zakone po kojima prijestupnici koji nasmrt nekog a premlate dobiju simbolične kauzne. Dakle, jedino je rješnje da počnu premlaćivati djecu ONIH koji su donosili takve zakone i sudaca koji takve kazne dosuđuju. I Pa kad bi NJIHOVU djecu vozili u bolnice ili na groblje, e onda bi se možda i ti zakoni počeli mijenjati.

VL
MA
majorglory86
19:03 04.03.2012.

stalno ovo govorim, dok se ne uvedu dozvole za \"pravljenje\" djece, imat ćemo stalno ovakvih i gorih slučajeva

VL
LI
Livi
20:35 04.03.2012.

Dokle god ne shvatimo da smo u srzi bolesno drustvo, dogadat ce se takve stvari. Ne odgaja se ni u kakvoj etici, moralu, vjeri. Sve je dozvoljeno, sve je \"cool\" i \"in\". Niti stariji niti mediji ne daju primjer mladima:a: samo grabez, pljacka, lijep zivot. Sve je to moto ovog drustva u svim kako vizualnim tako u tiskovnim medijiama. Sve dok zazni \"probisvijeti\" dobivaju toliko prostora u naslovnicama novina, ponavljat ce se takve stvari.

VL
OB
-obrisani-
21:04 04.03.2012.

dobna granica za kaznenu odgovornost se mora spustiti na razinu od 14 godina današnji klinci svi do jednog znaju da im nitko ništa ne može do punoljetnosti.

VL
M3
mika 390
22:28 04.03.2012.

Kada bi ovakve u ono vrijeme uhvatila Milicija, nebi ih prepoznala niti vlastita majka, a danas od onih idiota prvobranitelja, do kurcevih psihijatta i psihologa koji da bi opravdali vlastito postojanje laprdaju o nekakvim floskulama kako sa njima treba \"razgovarati\"....

VL
CH
chemica
23:11 04.03.2012.

E pa nije to baš isto. Luka Ritz i \"također\" Frano Despić. Jedan je bio žrtva, a drugi je bio NAPADAČ. Da je ovaj mali imao nož ( normalan je pa nije, ali velika mu korist od toga u lijepoj njihovoj, kao što vidimo), sada bi novinari opet cvilili za nekakvim \"jadnim\" Despićem. Ovako se svi \"samo\" zgražamo nad jadnim šesnaestgodišnjakom koji je završio u bolnici. Da je imao nož...Sinek, ma uzmi ti bolje pljucu kada se idući put poželiš naći s curama u parku. Metak u zrak i vidjet ćeš hrpu raznoraznih \"Despića\" kako bježe uokolo, ko muhe bez glave. Zbilja, zar je do toga došlo da moramo naoružati vlastitu djecu ako želimo da se vrate živa i zdrava iz \"hofiranja\"? Da, bio je Zagreb nekada lijepo mjesto za život. Hodaš sam Dubravom u tri ujutro i razbiju te ko beba zvečku, ali nije ti trebao ni nož ni pljuca. Cura pod rukom ti je pružala apsolutnu \"zaštitu\". Postojao je nekakav \"kodeks časti\" i među bolesnicima. Danas je cijela metropola postala jedan veliki zvjerinjak u kojem te u po bijela dana napadnu jer si iz Dubrovnika. Na Jelačić placu.

VL
AR
ariesrevelator
23:28 04.03.2012.

Situacija na ulici ogledalo je društva i odogovornost gospodarsko-političke \"elite\", odnosno, stanja u koje su doveli naciju i društvo. Svakako, ovakva otimačina nema opravdanja, ali, jesu li ta djeca mogla biti drukčija; jesu li ti roditelji mogli djecu drugačije odgojiti pritisnuti socijalnim statusom, razvojem dešavanja u gospodarstvu ... Sada treba sankcionirati počinitelje, a njima je ionako prilično svejedno i rezistentni su, a sankcionirati bi ih trebali oni, koji su sami prilično odgovorni za društvenu situaciju. Istina, nas su nekada odgajali da bar nema kavge kad je frajer sa ženskom, da se ne mlati čoporativno vidljivo slabiji, ...

VL
BU
budisvoj
23:52 04.03.2012.

Uvesti Japansku disciplinu i Kineski zakon.

VL
ST
Stopnasilju
12:48 05.03.2012.

@renozena

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.