Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varga o reformi
Povratak na članak

Za tri do 
pet godina specijalistima ćemo ići u 
dom zdravlja, 
a ne u bolnicu

Ministar tvrdi:
 Ordinacijama obiteljske medicine loše se upravlja i moraju u koncesiju

Komentari 34

Avatar TvojUjko
TvojUjko
22:50 30.04.2015.

Za 3-5 godina bit će glavni doktori u RH oni koji su prolazili s dvojkama na fakultetu, a svi dobri doktori negdje po EU...tj smrtnost pacijenata će se povečati 3x

VL
DU
Deleted user
23:56 30.04.2015.

Za tri do pet godina ljudi će se još uvijek zgražati na tim kakvi nesposobnjakovići su se na bolesne načine bavile sustavom zdravstvene zaštite. Vargino ime biti će pri samom vrhu tih nesposobnjakovića.

VL
BA
barbaizamerike
22:52 30.04.2015.

prica se da ovaj ministar ispod oka voli da gleda mlade medicinske sestre ali se isto prica da nece dugo biti ministar

VL
Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
23:37 30.04.2015.

Sramotno uništavanje javnozdravstvenog sustava. Zašto bi se primarna privatizirala i dala u koncesiju? Što će biti kada koncesionari odu u mirovinu ili umru? Tko će naslijediti njihove sobice? Koliko će novaca tražiti za opemu ako su nešto uložili u svoje sobice? Što će biti s onim sobicama u koje nitko nije ulagao 15-20 godina? Tko će održavati zgrade domova zdravlja, krečiti, čistiti, mijenjati krovište i dr.? Zašto bi neka gosopđa dobila laboratoriju u koncesiju? Tko kaže da dom zdavlja ne može dobro i odgovorno upravljati laboratorijem? Zašto bi dvije gospođe ostvarivale ekstraprofit od ljekarne u zakupu a dom zdravlja nema od čegqa živjeti i kupiti sredstva za čišćenje? Sve zbog ovog i prethodnih reformista. Ono što je nacionalizirano 1945. sada spremaju sebi u džepove.

VL
Avatar think pink
think pink
23:43 30.04.2015.

"Ima županija u kojima primarna zdravstvena zaštita odlično funkcionira bez ijednog zaposlenog" - pa tko onda liječi ljude - volonteri???

VL
Avatar jurac
jurac
06:37 01.05.2015.

Varga je neciji igrac.Poslije svake reforme građanima je sve gore. Vinkovci,prije nekoliko dana na Hitnom prijemu cekao 3 sata ali nemam što prigovoriti osoblju jer su zaista radili,ubijali se od posla-loša organizacija. Tada sam išao na RTG u cekaonici nigdjeje nikoga,odmah me slikali. Kontrolu imam za nekih 10-ak dana.Pored ostalog opet moram napraviti RTG.idem se naruciti nude mi termin krajem 5-og mjeseca ja odbijam termin i sa centralnog narucivanja me šalju na RTG odjel da probam nešto prije.Idem na odjel u cekaonici nigdje žive duše!!!Pitam na šalteru,može jedno 2-3 dana prije što se opet ne uklapa sa zakazanom kontrolom.Iza djelatnice na šalteru vidim ove što rade na ultrazvuku i RTG-šetkaju se,nevjerojatno i nesrazmjerno sa"prenatrpanim listama cekanja"!Ovo vam je svježe istinito iskustvo što sam doživio juce. Đaba nova lijepa,Vinkovacka,bolnica ne pomaže ni što se neki lijecnici i osoblje zaista ubijaju od posla kada se drugi šetkaju i tjeraju neki svoj inat preko leđa pacijenata.Još da napomenem da neki od tih"prezauzetih šetajucih lijecnika" rade u fušu u privatnoj praksi.Eto što nam donosi svaka nova reforma.

VL
HE
hermet
08:17 01.05.2015.

Nisu morali toliko zamagliti članak. Mogli su samo napisati da će se u budućnosti liječiti onaj tko to bude mogao platiti, a ostali neka crknu. Kakav je Varga čovjek kad priča o rezanju troškova dovoljno govori podatak da je otišao na skijanje na državni trošak. To je nevezano za stranačku pripadnost, jer lopovluk i otimačina ne poznaju boje, spol ni naciju.

VL
NV
novo vriijeme
01:25 01.05.2015.

Najbolji je kardiolog iz Vinogradske on bi rasterećivao bolnice ili bolje rečeno bi da bolnice manje rade a koliko je on kompetentan za mišljenje govori činjenica da umjesto da se kupi ultrazvuk za njegovu bolnicu koji služi 4-5 kadiologa on bi da se kupi za Dom zdravlja gdje će ga upotrebljavati jedan kardiolog što znači da će biti iskjorišten 20% . I to ti je racionalizacija u zdravstvu, to su same gluposti i rastrošnost nemaš doktora više u zdravstvu koji ima zdrav razum i logiku i kojem je pacijent prvi na pameti.

VL
CR
crocro
07:32 01.05.2015.

U posljednjim mjesecima vlasti donositi planove za budućnost je čista demagogija. Ne možetre ulaziti u neke planove bez obzira kakvi oni bili, dobri ili loši, ako ste pred samim izborima, jer to nećete moći ostvariti. Takav plan trebate donijeti na početuku vlasti i onda ga provesti do kraja svojeg mandata. Dosta nam je strategija svake vlasti za višegodišnje razdoblje. Svi se onda time bave i ništa se ne događa i nitko ne završi planirano. Svaka vlast treba imati program koji je narod podržao na izborima. Taj program se treba odnositi na razdoblje kojim će vladati. I onda taj program moraju ostvariti. A oni niti ostvaruju programe i planove-21 koje su donijeti za svoj mandat a kamoli ostvarivati planove za nekakvo dugogodišnje razdoblje i to na kraju svojeg mandata. To je čista utopija.

VL
NV
novo vriijeme
23:13 30.04.2015.

"Trebaju nam kardiolozi, kirurzi, otorinci, oftalmolozi i drugi specijalisti u domovima zdravlja pa je očekivati da će se dio liječnika opće prakse u domovima zdravlja specijalizirati." U čemu je prednost premještanja u DZ, jednako košta kao i u bolnici, morara se operemiti i više nego u bolnici jer je izdvojen, radi samo u jednoj smjeni a i doktori su izvan je stručnog okruženja svojih kolega. Nikakve svrhe nema uvođenje ovih specijalista u DZ a ima nedostataka. Jedino može dati u koncensiju optometristima koji odeđuju naočale a oni i nisu doktori.

VL
NV
novo vriijeme
23:26 30.04.2015.

Razlog uvođenja 100% koncesija za opću praksu je pogrešan: zaposlenici DZ liječnici primaju 7000 kuna jer direktori DZ negdje troše novac a koncensionari dobro zarađuju pa je to razlog za potpunu koncesiju. Ako su direktori DZ muteži koji kradu novacc onda treba uvestio kontrolu trošenja novaca direktora a ne mijenjati sustav jer tim direktorima DZ je šef Ministar zdravlja.

VL
NV
novo vriijeme
00:06 01.05.2015.

Bit je priče da koncensionar može naplaćivati usluge u gotovini a zaposlenik DZ ne može . I sada kada svi budu koncesionari kada će na red doći osiguranici HZZOa a kada oni koji plaćaju. Tko će to kontrolirati ako nisusu u stanju kontrolirati muljanje direktora DZ kojima su šefovi.

VL
DU
Deleted user
08:05 01.05.2015.

a tri do pet godina iza toga zdrvastvo ce kostati kao u americi gdje je 60% onih koji su bankrotirali, razlog nemogucnost placanja zdravstvene zastite Eto tome mi stremimo!

VL
DU
Deleted user
08:29 01.05.2015.

g. varga, vidjam te specijaliste po domovima zdravlja u Zapresicu, samoboru.... Ne znam sto reci ali imam osijecaj da svi to dozivljavaju kao kaznu a onda si zamislite sto osijecaju pacijenti od kojih vi primate placu!!!!

VL
NV
novo vriijeme
23:45 30.04.2015.

Tko će kupiti opremu za te specijalističke ordinacije kardiologe, kirurge, okuliste, sami specijalisti ili HZZO , drugo oprema specijaliste kirurga, ORL ili okuliste je vrlo skupa , npr jedan EKG ili ultrazvuk je u bolnici na 4 specijalističke ordinacije u cijeli odjel a ovdje će biti na jednog doktora, A ako specijalisti nemaju svu opremu onda će se sve svjesti na dodatno maltretiranje pacijenta, jer će ga kardiolog slati na ultrazvuk u bolnicu , pa će se ovaj vratiti s nalazom što znači da se pregledi multipliciraju. Ako ima novaca neka opremi bolnice kako treba.

VL
NV
novo vriijeme
09:21 01.05.2015.

Šta je ovo, planira se koncesija i kupovina aparature za recimo oftalmologa a sa sadašnjima u Novom Zagrebu, Sesvetama, Dubravi , sa Getaldusom je HZZO prekinuo ugovore već nekoliko godina i tako ih istjerao ili doveo na prosjački štap. Neka prvo obnovi ugovore sa postojećim oftalmolozima i drugim specijalnostima koji imaju opremu ili ugovore usluge u privatnim poliklinikama.

VL
HH
hhorvatic
04:04 01.05.2015.

Ruglo od ministra,yebal ga onaj tko ga je dotepel u Zagreb-Hrvatsku iz Canade,fuj!

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:14 01.05.2015.

Vracamo se na domove zdravlja koje je "diktator Tito" razvio prije 60 godina, da bi ih HDZ u rusenju "nasljedja socijalizma" unistio. Unistili smo sve sto je valjalo u osvetnickom bijesu i prihvatili sve sto ne valja s "zapada" i zato smo banana drzava.

VL
MA
mare100
08:22 01.05.2015.

Da,da,da, vidim kako to ide u domu zdravlja Siget imamo godinama oftamologa kod kojeig godinama pola Novog Zagreba je išlo na pregleda u zadnje dvije godine nema ugovor s HZZo-om tako znači plati što pacijentima preostaje nego tražiti liječnike po nekim klinikama.

VL
Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
23:23 30.04.2015.

lovica ha? toliko o kubi.."savrsen" plan kamo srece da je stalo na broju 21 "ministre"

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.