Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
da ne bi pobjegao

Za svaki slučaj fra Šimi Nimcu ipak oduzeta putovnica

'nimac03_nnn_unu_111012'
Makarska-danas.com
22.10.2012.
u 08:47

Tužiteljstvo je smatralo da je za fra Nimca nužno odrediti istražni zatvor s obzirom na mogućnost bijega kao i mogućeg utjecaja na svjedoke

Fra Šime Nimac predao je putovnicu i svakog se tjedna treba javljati nadležnoj policijskoj postaji u mjestu boravka. Tu privremenu mjeru izreklo je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu odlučujući o žalbi tužiteljstva na odluku suca istrage Stanka Grbavca koji je svećenika, osumnjičenog da je prodao crkveno zemljište i neovlašteno podigao gotovo 10 milijuna kuna sa župskog računa, pustio da se brani sa slobode.

Tužiteljstvo je smatralo da je za fra Nimca nužno odrediti istražni zatvor s obzirom na mogućnost bijega kao i mogućeg utjecaja na svjedoke. Međutim, sudac Grbavac smatrao je kako je proteklo dovoljno vremena od transakcije koja je proknjižena u banci te je prihvatio argument obrane da utjecaja na svjedoke ne može biti, a povjerovao je svećeniku koji mu je rekao kako neće bježati. Izvanraspravno vijeće ipak je izreklo privremenu mjeru koja zamjenjuje istražni zatvor.

Na odluke Izvanraspravnog vijeća nije se moguće žaliti. One su na snazi dva mjeseca, nakon toga, budu li i dalje postojali razlozi za to, moraju se obnavljati. Nakon što se obnove na njih postoji pravo žalbe, objasnio je Nenad Cambi, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu. Ako se fra Nimac ne bude pridržavao mjera opreza koje su određene prema njemu, one se mogu zamijeniti mjerom istražnog zatvora.

Na ispitivanju u Državnom odvjetništvu nije rekao ni riječ. Nije potvrdio da je uzeo novac, nije iznio svoje razloge, a što je najvažnije, nije otkrio gdje je novac.

Ranije, kada je afera izbila u javnost, fra Nimac je izjavio da je novac sklonio na sigurno kako bi bili utrošeni na rekonstrukciju crkve svetog Nikole u Baškoj Vodi, a ne za nešto drugo. Međutim, istražiteljima to nije ispričao.

>>Fra Nimac pušten na slobodu, još se ne zna gdje je 10 mil. kuna

Ključne riječi

Komentara 5

JA
james49
09:48 22.10.2012.

Koje bedastoće. Da je htel zbrisati, mogli bi mu na rep soli metnuti!

OB
-obrisani-
10:19 22.10.2012.

žalosni je da ovakvi banditi mogu obući franjevački habi . žalosno je da ovog lika zovemo franjevcem kad on sa svetim franjom nema nikakvih poveznica

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
12:10 22.10.2012.

Bilo bi lijepo da ste oduzeli putovnicu onom četniku i silovatelju, koji je pobjegao iz Hrvatske prije izricanja presude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije