Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka

Fra Nimac pušten na slobodu, još se ne zna gdje je 10 mil. kuna

Šime Nimac (1)
Makarska-danas.com
19.10.2012.
u 12:20

Žena s kojom je fratar navodno u ljubavnoj vezi direktorica je privatnog bankarstva

Fra Šime Nimac (34) ne ide u zatvor! Na slobodu ga je pustio Stanko Grbavac, sudac istrage Županijskog suda u Splitu, koji mu je povjerovao da neće pobjeći i procijenio kako neće utjecati na svjedoke.

Nije imao dozvolu

Još se ne zna gdje je novac, gotovo 10 milijuna kuna koje je fratar podigao s računa župe Bast – Baška Voda, nakon što je prodao crkveno zemljište. Fra Nimac ni policiji ni tužiteljstvu nije odgovorio na to pitanje. Nije iznio obranu, a krivnju je negirao. Sudac Grbavac prihvatio je argumentaciju obrane da je transakcija obavljena prije gotovo pola godine i popraćena je prikladnom bankovnom dokumentacijom. Uz to je odbio i zahtjev za određivanjem istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Isto tako zaključio je kako fratar nema namjeru bježati.

Tužiteljica Rene Laura žalit će se na tu odluku. Istražni zatvor za fra Nimca traži zbog pokušaja bijega i uništenja tragova, s obzirom na to da je nepoznato gdje je završio novac. Nela Pedišić, odvjetnica fra Nimca, zadovoljna je odlukom suda, a u ovoj fazi postupka nije htjela davati izjave. Navodno je nakon puštanja fra Nimac opet otišao u Zagreb kako bi nazočio pretrazi jednog stana. Prijatelji fra Nimca, kao i župljani u Baškoj Vodi, koji vjeruju da nije ukrao novac, nego ga je sklonio kako bi obnovio župnu crkvu svetog Nikole, pozivaju se na odobrenje za prodaju crkvene nekretnine koje mu je dalo Župno pastoralno vijeće. Još u travnju 2011. vijeće je donijelo odluku po kojoj će prodajom zemljišta financirati proširenje crkve svetog Nikole ili gradnju kripte. Međutim, nije imao odobrenje Nadbiskupije splitsko-makarske, koje, sudeći po stavu crkvenih vlasti, jedino ima pravnu snagu. Kaznenu prijavu protiv fra Nimca podnijela je upravo Crkva, te se čini kako Župsko pastoralno vijeće, kojim je predsjedao fra Šime Nimac, nije moglo odobriti prodaju nekretnine i raspolaganje tako velikim iznosom. Fra Nimac je novac podignuo iz jedne poslovnice Splitske banke, a upravo se njihova direktorica privatnog bankarstva sve glasnije spominje kao tajanstvena plavuša s kojom je fratar u ljubavnoj vezi.

Suprotno prvim informacijama, nije bila s fra Nimcom u trenutku uhićenja u Zagrebu, jer je toga dana bila u Splitu, na razgovoru s kadrovskim direktorom.

Dala otkaz

Naime, zatražila je sporazumni prekid ugovora o radu. U Splitskoj banci svi već znaju za njezinu vezu s fratrom. Jedni tvrde kako je prekid radnog odnosa zatražila prije, da već neko vrijeme ne dolazi na posao, a drugi kažu da je otkaz dala nakon što je izbila afera, navodno zbog moralnih razloga, upravo zbog transakcija koje su išle preko Splitske banke. Atraktivna plavuša radila je s bogatim, VIP klijentima, ali nije poznato je li se na radnom mjestu upoznala i s fra Nimcem. Razvodi se od muža policajca, a brakorazvodna je parnica pokrenuta ljetos.

>>U stanu u Kozarčevoj Nimcu je društvo pravila i bivša bankarica

>>Crkva potvrdila: Nimac nam je uzeo gotovo 10 milijuna kuna

Ključne riječi

Komentara 6

ME
Meraxes
12:55 19.10.2012.

Mrknuo 9 milijuna koji nisu pronađeni, a sud ga pušta iz pritvora. Banana država.

MO
modovisisajteMaraschino
13:07 19.10.2012.

ma on je sitna riba... 9 milijuna kn nije ni promil od bogatstva koja ima Crkva a prema ovima u Vladi i hrvatskoj politici, Šime izgleda kao šibicar... glavno da sad novine napadaju Šimu zbog para koje je su ionako iscijeđene od hrvatke sirotinje da bi Crkva bila još "deblja" a to što Prvi potpredsjednik ne isplačuje plaće radnicima i što mu porezni dug oprošten to nikom ništa... da je Šime kojim slučajem u nekoj stranci iz Kukuriku koalicije to ni ne bi bila vijest koja bi se objavljivala....

Avatar mate112
mate112
13:31 19.10.2012.

plavuša je za sve kriva.. hebiga, mi muški smo takvi, čim pi** zamiriši sve pada u vodu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije