Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTUPOŽARNE SNAGE

Za rat s požarima spremno 14 letjelica Hrvatske vojske

Formula 1, Start
Reuters
15.06.2011.
u 18:25

Nikad nismo bili toliko pripremljeni za neku protupožarnu sezonu kao što smo ove godine, kažu u MORH-u

– Nikad nismo bili toliko pripremljeni za neku protupožarnu sezonu kao što smo ove godine, kažu u MORH-u, zadovoljni tijekom vježbe "Ljeto 2011." koja je, uz nazočnost ministra obrane RH Davora Božinovića, održana u splitskom akvatoriju uz bazu u Divuljama.

Problema ne bi trebalo biti jer HV je pripremio čak 14 svojih letjelica za borbu protiv požara; šest kanadera, šest zračnih traktora i dva helikoptera Mi 8. Uz to i HRM je u posebne namjenski organizirane snage Oružanih snaga izdvojila desantni i desantno jurišni brod, kao i dva brza gumena čamca. Ministar Božinović i general-bojnik Mate Obradović, zapovjednik namjenskih snaga, sa zadovoljstvom su popratili pokaznu protupožarnu vježbu.

Ključne riječi

Komentara 2

NJ
Njamanjam
18:56 15.06.2011.

A nije li to posao vatrogasaca?

KR
kroatist
22:06 15.06.2011.

posao vatrogasaca je na tlu a u pravilu u cijelom svijetu zračni sustav protupožarne obrane je u nadležnosti oružanih snaga koje ne moraju prolaziti procedure kao sve druge državne službe također se koriste usto i za neke druge zadaće usput te usto imaju več pilote obučenije i na večim letjelicama te prolaze samo manju doobuku za protupožarne zrakoplove. To je također i jeftinija varijanta jer bi se kao vatrogasna postrojba takve namjene trebala nanovo osnivati, obučavati pilote te vjerojatno i nabavljati još zrakoplova pošto dio ovih zrakoplova ,mora biti u sastavu oružanih snaga - to je od strateške važnosti. Svaka čast našim momcima..vrhunski majstori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije