Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Sabo:

Za lažne branitelje u Registru odgovornost snose zapovjednici

Željko Sabo
Patrik Macek/PIXSELL
10.12.2012.
u 19:44

Rimac je rekao da proračun za Ministarstvo branitelja nije smanjivan i iznosi 1,2 milijarde kuna.

Željko Sabo, vukovarski gradonačelnik, branitelj, saborski zastupnik SDP-a i potpredsjednik saborskog Odbora za ratne veterane i Damir Rimac, također saborski zastupnik SDP-a i član ovog odbora, govorili su danas u Vinkovcima na konferenciji za novinare o Zakonu o hrvatskim braniteljima i izdvajanjima iz proračuna u 2013. za branitelje.

Rimac je rekao da proračun za Ministarstvo branitelja nije smanjivan i iznosi 1,2 milijarde kuna, "a sve kako se ne bi zaboravile žrtve Domovinskog rata, kako bi se očuvao i zaštitio dignitet hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te ublažile posljedice rata". Sabo i Rimac novinarima su objasnili da je u proračunu smanjen novac za stavke administracije, a povećan za rehabilitaciju branitelja i lječilištima i za obilježavanje značajnih mjesta iz Domovinskog rata.

"Za lažne branitelje odgovornost snose zapovjednici"

– U Hrvatskoj je do sada otkriveno 144 mjesta masovnih grobnica i 101 mjesto obilježeno je postavljanjem 59 spomen-obilježja, a Ministarstvo branitelja obilježit će u skladu s mogućnostima sva mjesta ekshumacija i smanjivati broj neobilježenih mjesta minimalno tri mjesta masovnih grobnica godišnje i za to je u proračunu osigurano 500.000 kuna – rekao je Damir Rimac, a Željko Sabo drži kako je novi Zakon o braniteljima kvalitetniji nego raniji te je dodao kako brojne stradalničke i braniteljske udruge iz proračuna dobiju dva milijuna kuna na ime Vukovara, a ništa ne čine za Vukovarce.

Sabo drži da se Registar branitelja mogao i ranije objaviti i protiv je toga da se na popisu branitelja nađu i oni koji nisu branitelji. 

– Nitko nije mogao dobiti status branitelja ako suglasnost nije dao zapovjednik njegove postrojbe jer on najbolje zna je li netko bio u toj postrojbi ili nije. Ako u registru ima lažnih branitelja, odgovornost snose zapovjednici. Mislim da registar nije samo za otkrivanje lažnih branitelja već da svi, koga to zanima i ako branitelj na to pristaje, vide ratni put svoga prijatelja ili poznanika – rekao je Sabo.

>>Upitna objava Registra branitelja prije Božića

Komentara 34

11
11111
13:06 11.12.2012.

Sabo nema stida , srama ni morala ! A što će mo sa ovim Sabo ?? Marko Filković Zadnji sam zapovijednik Borova naselja i vodio sam pregovore oko izvlačenja ranjenika,civil a i vojnika te odgovorno tvrdim da je Sabo lažnilažni branitelj,inval id Domovinskog rata i protuzakonito ima čin satnika.Cijelo vrijeme obrane bio je u podrumima kombinata Borovo,a za brigu o agregatima za proizvodnju struje ima status pripadnika civilne zaštite. Vrana Citat

DE
dejure
09:45 11.12.2012.

Znakovito je kako su vlastima crvene rvacke svi branitelji i ostali hrvatski domoljubi sumnjivi, prekomerno ih progone, zatvaraju, osuđuju njih tisuće na suicid, šire tezu o "lažnjacima", kao nastavku opće kriminalizacije DR i cijele Hrvatske, dok istovremeno još gotovo niti jedan četnički krvolok nije u hrvatskoj završio u zatvoru. Po takvim postupcima ispada kao da su Hrvati izgubili rat, a srbi i četnici - pobedili

DE
dejure
09:38 11.12.2012.

jožek - ne širi demaodiYU - javna obznana tajnih vojnih podataka, uperena je protiv svih branitelja i cijele Hrvatske, da se unese razdor u društvu i olakša montaža novih tisuća optužnica protiv "ratnih zločinaca" uz pomoć četnika i njihove bratije kao lažnih svjedoka, a za to vrijeme, svi "jadni četnički krvoloci" na slobodi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije