Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo troje na odboru

Upitna objava Registra branitelja prije Božića

Sabor
Patrik Macek/PIXSELL
10.12.2012.
u 19:18

Iako je ministar branitelja Predrag Fred Matić najavljivao da će se registar objaviti do Božića, čini se da se članovima vladajuće većine ipak toliko ne žuri.

Samo tri HDZ-ova zastupnika pojavila su se danas na Odboru za ratne veterane koji je trebao raspravljati o izmjenama Zakona o pravima hrvatskih branitelja kojim se treba omogućiti objavu Registra branitelja. Iako je ministar branitelja Predrag Fred Matić najavljivao da će se registar objaviti do Božića, čini se da se članovima vladajuće većine ipak toliko ne žuri, s obzirom na to da nitko od njih nije došao na matični odbor koji mora raspraviti ovaj zakon prije nego što on bude na plenarnoj sjednici.

Na sjednicu su došli samo predsjednik odbora Josip Đakić, Tomislav Ivić i Zvonko Milas, koji se inače protive objavi registra, dok na sjednicu nisu došli SDP-ovi Josip Benčić, Željko Mirković, Damir Rimac, Zdravko Ronko, Željko Sabo i Franko Vidović, HNS-ov Boris Blažeković, HDZ-ov Milijan Brkić, HDSSB-ov Dražen Đurović te Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević.

– Sedam članova odbora ispričalo je da ne može doći. Željko Sabo ispričao se dužnostima koje ima kao vukovarski gradonačelnik, a slični problem imao je i gradonačelnik Vrboskog Željko Mirković. Ruža Tomašić odbor je obavijestila da ne može po ovakvom vremenu autom doći iz Dubrovnika te da u Zagreb stiže avionom u popodnevnim satima. Ostali su tajniku odbora javili da imaju obveze. Nitko nije rekao kakve obveze. Ako je predsjednik Sabora rekao da se ovaj tjedan radi od ponedjeljka do petka, onda se mora raditi od ponedjeljka do petka, a ako žive izvan Zagreba, mogli su doći jučer u Zagreb – objasnio je Đakić, dok je njegov kolega Tomislav Ivić dodao kako je "krajnje vrijeme da se regulira mogu li župani i gradonačelnici sjediti u Saboru.

– Danas nema termina, sutra i u srijedu sve su dvorane zauzete. Tako da ja neću sazvati sjednicu odbora jer nemam gdje i nemam kada. Da zasjedamo na hodniku, možda? To ne dolazi u obzir – komentirao je Đakić kada je utvrdio da neće moći održati sjednicu. Zaključio je da neće dozvoliti vladajućoj većini da o tome, bez rasprave na matičnom odboru, raspravlja na samoj plenarnoj sjednici.

>>'Ne možemo brisati lažne branitelje, ali
 ih možemo prijaviti'

Komentara 3

OB
-obrisani-
19:52 10.12.2012.

oni dobiju svoje Place na Vrijeme sto bi dolazili na Posao,ahahahahahh

CV
crna vrana
07:50 11.12.2012.

Nije rečeno po kojem kalendaru ? Kukurikavci to najavili kao poklon, pa su vjerovatno mislili po julijanskom !

ŽI
žico
15:05 11.12.2012.

Ovaj će da odlučuje o braniteljima Đačiću kao branitelj stidi se ako ovaj bez kičmenjak odlučuje o nama braniteljima !! Marko Filković Zadnji sam zapovijednik Borova naselja i vodio sam pregovore oko izvlačenja ranjenika,civil a i vojnika te odgovorno tvrdimvrdim da je Sabo lažni branitelj,inval id Domovinskog rata i protuzakonito ima čin satnika.Cijelo vrijeme obrane bio je u podrumima kombinata Borovo,a za brigu o agregatima za proizvodnju struje ima status pripadnika civilne zaštite. Vrana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije