Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA BRITANIJA

Za 380.500 kn lagala da je invalid i da ima osmero, a ne dvoje djece

zatvor
Duško Marušić
06.03.2012.
u 12:52

Kad je Sarah Jane Smith uhvaćena u poreznoj prijevari, država joj je naredila da mora vratiti otuđenih 252.000 kuna. Britanka je tada pokušala još beskrupuloznije obmanuti vlasti

Da bi osigurala dodatnu premiju od približno 380.500 kuna, Britanka iz Manchestera pretvarala se da su ona i njeno dvoje djece invalidi te je izmislila još šestero dodatne djece, piše Daily mail.

Koristeći se beskrupuloznim lažima kako bi sebi i djeci osigurala bogatu državnu pomoć i tako otplatila dug koji je prethodno stvorila varajući poreznu službu, Sarah Jane Smith (41) postala je najomraženija majka na Otoku. S ciljem da si osigura materijalnu korist, Smith je od 2005. godine kontinuirano smišljala niz obmana. Kada je prije tri godine otkriven njezin pokušaj prijevare poreznih službenika vrijedan 252.000 kuna, izbjegla je zatvorsku kaznu jer joj je sudac kao olakotnu okolnost uzeo borbu protiv raka dojke. Naloženo joj je da otuđena sredstva vrati državi. Tada je pribjegla drugom, daleko bizarnijem pokušaju obmane.

Državnim službama prijavila je da su ona i njeno dvoje djece invalidi. Kada je shvatila da dodatna novčana sredstva može osigurati i većim brojem djece, Smith je pohlepno počela prijavljivati dodatnu, nepostojeću djecu na poreznu karticu. Činila je to učestalo, u kratkim vremenskim intervalima, pa su vlasti ubrzo posumnjale u njene namjere i naredile istragu koja je utvrdila stvarno stanje stvari.

Na novom suđenju priznala je krivnju i izrazila kajanje. Ovaj put nije uspjela izbjeći zasluženu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uz koju mora odraditi i 120 sati neplaćenog rada.

Komentara 2

Avatar dariodario551
dariodario551
16:30 06.03.2012.

Zar i u Engleskoj je moneta KUNA ?? nisam znao !

OB
-obrisani-
16:11 07.03.2012.

06.03.2012. u 16:30h dariodario551 je napisao/la: Zar i u Engleskoj je moneta KUNA ?? nisam znao ! ..... mozda oni tako zovu svoju valutu :-))))))))))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije