Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajni dokumenti

WikiLeaks: Pahor nudio gradnju NE Krško tvrtki iz SAD-a

pahor
Goran Kovačić/Pixsell
01.12.2010.
u 13:41

Novinar Dela A.Žerdin u razgovoru za RTV Slovenije rekao je da je riječ o velikom gafu aktualnog premijera jer se u pregovorima nikad ne smije dati prednost jednoj strani s obzirom na to da se tada cijena može dići i za 10 do 15 posto.

Afera oko objave tajnih dokumenata na WikiLeaksu trese i susjednu Sloveniju, a na meti je najviše njihov premijer. Osim već ranije otkrivenog prijedloga Borutu Pahoru da kao uvjet za susret s Obamom, u trajanju od svega 20 minuta, treba primiti jednog zatvorenika iz Guantanama, na vidjelo su izašli i detalji u vezi s gradnjom drugog bloka nuklearke Krško.

Nagađanja da je Pahor nudio prednost tvrtki iz SAD-a izazvala su veliki šok u Sloveniji. Novinar Dela Aleksander Žerdin u razgovoru za RTV Slovenije rekao je da je riječ o velikom gafu aktualnog premijera jer se u pregovorima nikad ne smije dati prednost jednoj strani s obzirom na to da se tada cijena radova može povećati za 10 do 15 posto.

- Ovdje je riječ o velikoj investiciji, ta Pahorova pogreška Sloveniju bi mogla stajati 400 milijuna eura - dodao je Žerdin.

Nuklearnoj elektrani Krško radni vijek istječe 2043. i stoga je neophodno izgraditi drugi blok. Posao je to vrijedan između tri i četiri milijarde eura. Mediji u Sloveniji podsjećaju Vladu kako se obvezala da odluku o gradnji novog bloka "Krškog" neće donijeti bez referenduma.

Komentara 11

SM
siki_miki
14:01 01.12.2010.

To da Americki politicari lobiraju za poslove svojih tvrtki nije nikakva tajna. Ali vazno je da takve stvari izadu na vidjelo. Ne bi me cudilo da se i zalomi pokoja ostavka, pa tek minijaturan dio \"kablova\" je do sada objavljen. Ameri pukli (vjerojatno za njih tek dolazi neka malo veca blamaza i neplanirano otkrivanje karata, kao npr. ovo izmedu Kine i Sj. Koreje). Assange vec proglasen \"izdajnikom\"...kakav oksimoron, pa nije on gradanin SAD-a niti ga kace njihovi zakoni. Uostalom samo je javno lice wikileaks-a, jer je spreman postati javna licnost za razliku od cijele grupacije ljudi koja radi na tome. Samo nek se sto prije sakrije u nekoj zemlji iz koje ne moze biti izrucen SAD-u (znaci negdje u Francuskoj, Njemackoj, Kubi, Venezueli...).

OB
-obrisani-
14:27 01.12.2010.

EU Janez je za jednog zatvorenika iz Guantaname zahtjevao da mu ga crnčuga uvuče....hehehe

Avatar atrpimir
atrpimir
14:40 01.12.2010.

Čudno, da ni jedan političar nije otkriven od domicilnih medija kako lobira za ostale strane ulagače. Uvjeren sam bi se se Srbi snebivali nad prodajom i izdajom svesrpskog Rusima a Hrvati Austrijancima, Talijanima, Francuzima i svoj ostaloj kolonijalističko globalističkoj bandi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije