Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA ČOKOLADICA

Vulin o reakciji Grabar-Kitarović: 'Ovo je primjer neshvatljivog rasizma'

08.12.2016.
u 15:05

Upitao je i hoće li se Grabar-Kitarović ovog ljeta ispričavati hrvatskim ugostiteljima kad srpski turisti plate račun u njihovu hotelu

Srpski ministar Aleksandar Vulin osvrnuo se na reakcije hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović vezane uz čokoladice koje su bile podijeljene djeci u Dubrovniku.

– Predsjednica Hrvatske nije osjetila potrebu da se ispriča zato što se slikala s ustaškom zastavom ili zato što se na jasenovačkom stratištu pojavio spomenik na kojem piše ustaški pozdrav "Za dom spremni", a ispričala se zato što je jedno dijete dobilo čokoladicu proizvedenu u Srbiji – rekao je Vulin novinarima u Beogradu, prenosi Blic.

Rekao je kako je teško naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu i ne može se razumjeti kako je to čokolada proizvedena u Srbiji veće zlo od ustaške zastave.

– Ovo je primjer neshvatljivog rasizma i primjer koji kaže da je sve što dolazi iz Srbije, pa makar to bila i jedna čokolada, prijetnja za neko dijete, Hrvatsku i druge ljude. Ovo je jedna od najvećih laži koje sam ikada čuo – kazao je Vulin.

Upitao je i hoće li se Grabar-Kitarović ovog ljeta ispričavati hrvatskih ugostiteljima kada srpski turisti plate račun u njihovu hotelu.

>> Predsjednica i srpske čokoladice: Ovo su smiješne reakcije na društvenim mrežama

>> Predsjednica progovorila o srpskim čokoladicama: 'Nisam osobno provjeravala sadržaj košarica podijeljenih djeci'

Komentara 81

MA
Malinac
15:25 08.12.2016.

Cedomir oce da bude svakom loncu poklopac ona je dijelila te poklone i ona ce poklanjat sta zeli a tebi cemo spakovati jedno g..?.?....no

DU
Deleted user
15:20 08.12.2016.

Srbi se ponašaju kao da je još Jugoslavija i skaču na sve što se događa u Hrvatskoj . Gospodo probudite se ratom koji ste nametnuli Hrvatska je izborila nezavisnost i slobodu a vi se valjate u srpskoj kaljuži

FL
Flashover2
15:20 08.12.2016.

Ako je to za njega rasizam onda on hoće reći da on (Vulin) nije bijelac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije