Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zabranite mu ulaz u rh'

HDSSB: Dok se naši branitelji uhićuju u Srbiji, Vučić će se kupati u Jadranskom moru

Dragan Vulin
Foto: Davor Javorović/Pixsell
23.08.2016.
u 12:40

Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin, Ivica Dačić i Tomislav Nikolić četiri su osobe nepoželjne u Hrvatskoj sve dok se ne ispričaju za agresiju Srbije u Hrvatskoj, dok se ne posipaju pepelom, dotad im ne treba omogućiti dolazak u Hrvatsku – poručio je, pak, Branimir Glavaš

Dok se hrvatske branitelje iz Slavonije uhićuje u Srbiji i građani se plaše izaći iz zemlje, za to će vrijeme Aleksandar Vučić sudjelovati na Croatia forumu i kupati se u Jadranskom moru. E to nećemo dopustiti!

Pozivam da se povuče hrvatski veleposlanik iz Beograda u Zagreb na konzultacije i da se prekinu svi diplomatski odnosi sa Srbijom – poručio je čelnik HDSSB-a Dragan Vulin. Reagirao je tako na poziv našeg tehničkog premijera Tihomira Oreškovića upućen, kako se piše, srbijanskom premijeru Vučiću za sudjelovanje na Croatia forumu u Dubrovniku.

Vulin je za Vučića kazao kako je "Šešeljev pripravnik za četničkog vojvodu, čime se i on sam ponosi". Podsjetio je i na njegove nedavne izjave kako je "Hrvatska mjesto povampirenja ustaške ideologije".

– Pozivamo tehničkog premijera Oreškovića da ne vodi takvu vanjsku politiku bez konzultacija i s predsjednicom države i ministrima. Bez ikakvih konzultacija on odlazi i na sastanke u Bruxelles i s Angelom Merkel, čovjek bez ikakvog iskustva koji je praktički jučer došao iz Kanade u Hrvatsku – nastavio je Vulin.

Vrh hrvatske diplomacije, dodao je, "sluganski se ponaša prema Beogradu i Bruxellesu".

– Hrvatsku nam nitko nije poklonio, niti je u nasljeđe ostavio premijeru ili bilo kome iz vrha vlasti. Ona je krvlju izborena i nitko nema pravo dopustiti ni da srbijanski premijer ni da kancelarka Merkel s Hrvatskom brišu pod. Moramo zauzeti čvršći, jasan stav – istaknuo je.

Pozvao je, stoga, premijera Oreškovića da hitno otkaže poziv Vučiću za posjet našoj zemlji. Poruka je to, ističu u HDSSB-u, i Srbiji.

– Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin, Ivica Dačić i Tomislav Nikolić četiri su osobe nepoželjne u Hrvatskoj sve dok se ne ispričaju za agresiju Srbije u Hrvatskoj, dok se ne posipaju pepelom, dotad im ne treba omogućiti dolazak u Hrvatsku – poručio je, pak, Branimir Glavaš.

On je zamolio Ministarstvo branitelja da ga obavijeste je li i za njim Srbija raspisala tjeralicu.

– Ministarstvo i Vlada plasiraju u medijima kako branitelje obavještavaju o tjeralicama. Ja sam na optužnici iz 1992. i nikada nisam obaviješten da je za mnom raspisana tjeralica. Ili možda hrvatske vlasti žele da i ja odem u Bogojevo po cigarete pa da me strpaju u srpske kazamate? – izjavio je Glavaš.

Dragan Vulin osvrnuo se i na svog prezimenjaka u srbijanskoj vladi, Aleksandra Vulina.

– Hvala dragom Bogu, s njim nemam apsolutno nikakve veze. Vulin je staro hrvatsko prezime podrijetlom iz Dalmacije, točnije iz Gotovininih Pakoštana. Očito Aleksandar Vulin ima potrebu izlaziti s četničkim stavovima kako bi dokazao da je pravi Srbin – zaključio je D. Vulin.

Predsjednik HDSSB-a još je izjavio kako je, kada je riječ o pristupanju Srbije Europskoj uniji, "naše je pravo i moramo iskoristiti da Srbija do ulaska u EU riješi pitanje nestalih, ratne odštete i hrvatskog teritorija na lijevoj obali Dunava".

>> Podsjećam ih da se rat nije vodio na teritoriju Srbije. Vrijeme je da se prestane s provokacijama

Komentara 20

PE
PepeCoco
13:26 23.08.2016.

kakvi ste sljepci!! uhapsiti Vucica, zabrana ulaska, bla bla bla, nece se kupati u jadranskom moru... svi politicari uzivaju umunitet, niko nece nikoga uhapsiti. cak su i Arkana pustili hrvati kad su ga u sred rata uhapsili... politicari su jedno a narod je drugo! hrvatska policija zna unapred za sve i jedno hapsenje hrvatski gradjana u Srbiji.oni suradjuju blisko i suncaju svoje dupe ma tamo gdje požele. ovaj KEN sto prica ove gluposti, samo da dobije jos koji glas u hrvatskoj i da produzi mandat a onda ko vas šiša do sledeceg puta!

MA
macor
13:54 23.08.2016.

A zasto se nije nitko bunio kad je na inauguraciji kraljici dolazio?

IM
Immanuell
13:31 23.08.2016.

Ne znam jesu li neki njihovi "heroji" na našim optužnicama, ali izgleda da naši jesu na njihovima...... Ne znam ni zašto se to još uvijek potencira, ta trakavica traje i traje..... Činjenica jest: naši najveći heroji domovinskog rata njihovi su najveći neprijatelji i nalaze se na optužnicama; njihovi najveći heroji u osvajačkom ratu (oni kažu u ratu za obranu srpske nejači od povampirene ustaške kamarile) su naši najveći neprijatelji i nalaze se na našim optužnicama. Činjenica jest i da mi idemo redovito u Srbiju i da Srbijanci redovito idu u Hrvatsku. Nije mi jasno čemu uopće potenciranje i prepucavanje..... Treba to riješiti na najvišoj razini i idemo dalje. Ali najlakše je pljuckati jedan po drugome, tako narod može navijati, a tu se postignu i bodovi, oni politički......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije