Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže brzu istragu

Vukovarski HDZ osudio paljenje hrvatske zastave u Vukovaru

zastava
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
07.08.2015.
u 11:30

Iako želimo vjerovati da je ovo djelo pojedinca, koje zaslužuje brzu i efikasnu istragu nadležnih tijela, kao i pravičnu sankciju, sa žalošću moramo konstatirati da tome doprinose neistinite i nepromišljene izjave pojedinih čelnika predstavnika srpske nacionalne manjine

Nakon paljenja hrvatske državne zastave u Vukovaru oglasio se i vukovarski HDZ koji najoštrije osuđuju ovaj incident.

– Iako želimo vjerovati da je ovo djelo pojedinca, koje zaslužuje brzu i efikasnu istragu nadležnih tijela, kao i pravičnu sankciju, sa žalošću moramo konstatirati da tome doprinose neistinite i nepromišljene izjave pojedinih čelnika predstavnika srpske nacionalne manjine. Tako predstavnici srpske nacionalne manjine na državnom nivou želeći političke poene šalju izjave koje stvaraju nemir i netoleranciju u Vukovaru, direktno narušavajući stabilnost i suživot u gradu Vukovaru kao i među svim njegovim građankama i građanima, navode iz vukovarskog HDZ-a. Dodaju kako je i ovaj slučaj je nažalost posljedica upravo tih razloga te da stoga osim intervencije nadležnih tijela očekuju da i svi predstavnici političkog života svojim izjavama doprinesu poštivanju žrtve Domovinskog rata, poštivanju Vukovara kao mjesta posebnog pijeteta i poštivanje službenih simbola Republike Hrvatske.

>> Ministarstvo branitelja najoštrije osudilo paljenje hrvatske zastave u Vukovaru

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar guza guzic
guza guzic
11:53 07.08.2015.

Hoce naci ce pocinioca isto ka i ono na poljudu,strpite se da vidite kako ga privode i kada,,,najvjerovatnie na svetoga nikada

LI
Lisnjak
12:31 07.08.2015.

Pocinitelj se negdje ugnjezdio i smije nam se. Ovakove i slicne provokacije valjalo bi objavljivat tek posto se pocinitelj otkrije.

LU
ludvig989
13:11 07.08.2015.

Svaka cast za HDZ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije