Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločini

Vukčević: Postupak oko optužnica dogovoren s Bajićem

\'unu beograd 24.07.2008 ...beograd...specijalni sud za ratne zlocine u beogradu...vladimir vukcevic... Foto:Antonio Bronic  =VECERNJI LIST=\'
Antonio Bronić/Pixsell
05.10.2011.
u 20:06

Srbijanski glavni tužitelj za ratne zločine uvjeren je kako hrvatsko tužiteljstvo nije izigralo dogovor o osuđenju ratnih zločinaca.

Optužnica protiv više hrvatskih generala zbog ratnih zločina u Vukovaru koja je dostavljana Hrvatskoj ne bi trebala biti zanemarena. Srbija je ustupila predmet i dokaze, a na Hrvatskoj je, prema dogovoru, da ih iskoriti i osudi ratne zločince - rekao je za B92 srbijanski glavni tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević dodajući kako je uvjeren "da hrvatsko tužiteljstvo nije izigralo taj dogovor, već su optužnice iskorištene u izbornoj kampanji".

- Mi smo im dostavili te optužnice suda još 27. srpnja, a oni su ih držali u ladici do početka izborne kampanje. Optužnice su stupile na pravnu snagu jer ih je naš sud prihvatio i proslijeđene su optuženima u Hrvatsku da izjave prigovor na njih. Kada naš sud riješi prema tim prigovorima i eventualno vrati predmet u istragu,nakon što šest ili sedam osumnjičenih nisu bili saslušani, odlučili smo u tom postupku istrage iskoristiti Sporazum i ustupiti im predmet neka ga oni riješe - objasnio je Vukčević raniji dogovor s hrvatskim tužiteljem Mladenom Bajićem.

Izrazio je uvjerenje kako "Bajić nije izigrao dogovor, već je Jadranka Kosor došla na određeni način do njih i počela njima mahati i prijetiti kako će donijeti zakon". On drži kako Hrvatska ne može poništiti optužnice zakonom jer su, "te stvari uređene međunarodnim pravom, međunarodnim ugovorima i običajima".

- Hrvatska to može učiniti za obična kaznena djela, ali ne za ratne zločine - zaključio je na B92 Vladimir Vukčević.

Komentara 48

OB
-obrisani-
21:01 05.10.2011.

ne treba ih zanemariti već odbiti kao neosnovane

OB
-obrisani-
21:05 05.10.2011.

ma koji to zakjon međunrodnog prava ovlašćuje jednu državu da diže optužnice za eventualna kaznenan djela u drugoj državi koja su se događala među državljanima te države, po toj logici mi možemo podignuti optužnicu jer je Stevo državljanin Srbije ubio Iveka u Krtagujevcu također državljana Srbije, ma dajte, samo je to problemn ništa drugo!\"

OB
-obrisani-
20:52 05.10.2011.

a sa je sa 3500 pobijenih u vukovaru, 57 zaklanih i rasporenih u skabrnji, a sta je sa gospicem, bre ovi srbi nisu normalan narod, sjecate li se sta je rekao najveci srpski pisac vuk draskovic tudjmanu: precjednice budite oprezni sa srbima-to je *** narod hhihihihihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije