Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boji se izručenja

Vučurević pobjegao kada je doznao da će ga izručiti Hrvatskoj

\'vucurevic\'
Arhiva VL
12.09.2011.
u 12:39

Za sada nije poznato je li Vučurević u Trebinju angažirao odvjetnika

BEOGRAD – Božidar Vučurević, kojeg Hrvatska traži zbog granatiranja Dubrovnika 1991., a koji je pobjegao iz Srbije gdje je čekao rješenje o ekstradiciji Hrvatskoj i BiH, danas je medijima priznao da je pobjegao kada je doznao kako će biti izručen Hrvatskoj.

– Trebao sam biti izručen Hrvatskoj. Nisam pobjegao nego otišao kući. U srbijanskim zatvorima bio sam zarobljenik, a zarobljenik ima pravo spašavati se – rekao je jutros Vučurević, prenosi beogradski Blic.

Za sada nije poznato je li Vučurević u Trebinju angažirao odvjetnika, a njegovi branitelji iz Srbije Vladimir Božović i Svetozar Vujačić ranije su rekli da je Vučurević prebjegao u BiH kako bi izbjegao izručenje Hrvatskoj jer, kako su naveli, ne vjeruje da će tamo imati "fer i pravično suđenje". Vučurevića nitko od dužnosnika Okružnog suda u Trebinju jutros nije htio primiti.

– Na portirnici suda rekli su mi da me ne mogu primiti i da dođem u četvrtak, za kada su mi zakazali termin – kaže Vučurević dodajući da će na sutrašnjoj konferenciji za novinare navesti više detalja o načinu na koji je prešao državnu granicu i došao u Trebinje te o postupanju pravosudnih organa u Srbiji prema njemu tijekom ekstradicijskog postupka.

Komentara 7

DU
Deleted user
13:36 12.09.2011.

@ chainsaw. \"to\" olicenje maloumnog idiota ti je jos izjavilo da ce sagraditi jos ljepsi i stariji Dubrovnik! Kvocijent inteligencije br. cipela.

Avatar netstoper
netstoper
13:43 12.09.2011.

...svaki zatvorenik u srpskom zatvoru ako mu se nesvidja može u zatvor gde i kad hoće...kaže srpski policajac...samo ne u hrvatsku gde je pucao u civile i ubijao...

CH
chainsaw.
13:04 12.09.2011.

“Trebao sam biti izručen Hrvatskoj. Nisam pobjegao, nego otišao kući. U srbijanskim zatvorima sam bio zarobljenik, a zarobljenik ima pravo spašavati se – rekao je jutros Vučurević” --------------------------------------------------------------- i ovakav je gadjao dubrovnik?! ponekad se u ratu cijene protivnicki generali zbog njihove inteligencije, taktike, logike i casti. ali ovako nesto? to nas je gadjalo?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije