Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Vučića i Srbiju najviše boli istina. To je hrvatsko moćno oružje

Ofenziva istinom mora biti trajna i u njoj moraju sudjelovati svi važni politički čimbenici

Komentari 94

Avatar dobry
dobry
18:27 21.08.2016.

Serbi,pa vi živite u prošlosti,i to dubokoj prošlost...stalno pominjete turke od prije 500 godina,ustaše od prije 70 godina...zazivate "svetog" savu i nemanju od prije 800 godina stavljajući ih u kontekst življenja u 21. stoljeću...balkanske ratove od prije 100 godina...Prvi korak ka stabilizaciji u "regiji"(kako vi kažete) je da priznate i tražite oprost za genocid i zločine koje ste počinili po Hrvatskoj,Bosni i Kosovu i to samo prije 20-tak godina!Nakon što to vaši duznosnici urade,onda se može razgovarati o svemu ostalom.Pozdrav svim poštenim Srbima.

VL
KN
knox
18:16 21.08.2016.

Koji nasi diplomati? Onaj sto u Parizu drzi Titovu sliku u uredu? A pojma nemam tko je u njemackoj najvisi hrvatski diplomat, taj covjek jednostavno ne postoji. Sramota od sustava!

VL
DU
Deleted user
18:28 21.08.2016.

Tko? Vesna Pusic? Ambasador u Parizu, deklarirani Jugosloven? Mesic?

VL
DU
Deleted user
19:21 21.08.2016.

Kako moraš biti lukav da i unatoč njegovih govora i davanja podrške Krajini i koljačima četnicima, puštenim robijašima iz srpskih zatvora, plaćenicima i prođeš nekažnjeno od Europe, postaneš i premijer Srbije, lukav i dvoličan, a trebao bi biti u nekomm od zatvora zbog genocida počinjenog u Domovinskom ratu, indirektno jasno, kao svaki dvoličnjak! Osobno s takvim radikalom nebo nikada pregovarao o bilo čemu,!? Čudim se gsp Kolindi kako ima želudac pregovarati s ipak ratnim zločincem?

VL
JO
jovanovic
18:35 21.08.2016.

zalosno je da ti samoprozvani cetnici koji su 90tih razarali Hrvatsku se danas javljaju i daju naputke kako bi se Hrvatska trebala ponasati.Srbi se nemogu pomiriti sa tim da je Hrvatska preplavljena turistima i da pjene zbog toga.Sve vas koje zanima kakva je srbska ploitika bila 90tih,pogledajte fil o crvenim beretkama,tz jedinici i marku milosevicu,kako su razvijali biznis i haracili Hrvatskom i Bih.vucic,nikolic,seselj,pupovac najvece zlo na balkanu.

VL
Avatar milidobrović
milidobrović
19:12 21.08.2016.

u hr. je teško živjeti., a zamislite da imate duplo niži standard, što bi drugo preostalo nego kriviti cijeli svijet za svoju bijedu i nesposobnost

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
18:59 21.08.2016.

Hrvatskoj nacionalni interes su dobrosusjedski odnosi sa Srbijom ali oni se isključivo grade s normalnim ljudima na drugoj strani. Normalni ljudi nisu oni koji su devedesetih godina glumili junake po Hrvatskoj obmanjujući Srbe pričajući im bajke o Velikoj Srbiji. Te bajke su ih na kraju uvele u "Oluju". U Srbiji je na vlasti radikal i četnički vojvoda. To su činjenice i zato je posebno bilo bolno kad se s takvima poput ljubaka na mostovima i večerama te glumi nekakvo prijateljstvo. Mir se ne može postići s onima koji su dokazali svoju mržnju prema Hrvatskoj devedesetih godina.

VL
Avatar Propaganda
Propaganda
18:47 21.08.2016.

trebao bi otići doktoru mislim da boluje od amnezije

VL
DU
Deleted user
18:31 21.08.2016.

Nadam se da postoje neke europske ambasade i američka ambasada u Beogradu, koje istinito prenose svojim centralama što se opet događa sa Srbijom. Ne vidim nikakve suvisle reakcije Njemačke, Austrije ili SAD-a na ovo divljanje u Beogradu. Hrvatska, kao i 1991., neće biti poklon za srpsko odustajanje od ruskog savezništva.

VL
Avatar FrancJunior
FrancJunior
18:29 21.08.2016.

Cudo bozje, da je taj Vucic jos na slobodi...a nase Vlasti ne poduzimaju nista da on, kao dokazani ratni huskac, zavrsi pred sudom!

VL
ON
ontario73
20:10 21.08.2016.

Ja mislim da je jedini odgovor srbiji dignuti veliki zid i zatvoriti vrata pa neka se oni sa sobom svadaju. Mi mozemo puno bolje sa drugim zemljama u okruzenju a i dalje

VL
FA
Fake
19:56 21.08.2016.

Pa oni su ipak "nebeski narod",žive u oblacima hraneći se lažima i izvrtanjem povijesti pa kako onda da se suoče sa istinom.Bez brige,ona zla koja ste počinili 90-ih po Hrvatskoj vam nećemo nikada zaboraviti.

VL
Avatar kravata
kravata
07:42 22.08.2016.

Najiskreniji srbin je šešelj goviri sto misli i sto bi napravio javno pali hrvatske zastave, dacic se ne buni kada dva pijana ili mozda placena sa srbijanske strane hrvata pale srbijansku zastavu dacic dize tri prsta u zrak. Vucic i i nikolic dacic sa satelitimau hrvatskoj recimo pupovac cekaju podmuklo u zasjedi a tu zasjedu su dobili od vecine srbijanskog birackog tijela a mi hrvati se svadamo tko je i kako uvrijedio srbijanski pasaluk. Zalosno je da se hrvatski bivsi premijer hvali kako mu upravo srpska manjina omogucila fotelju.

VL
TC
tomislav.colak36
21:34 21.08.2016.

e moj Ivkoviću, ne ide to tako s Srbima. Oni svoju laž pretvaraju u istinu u koju i sami počinju vjerovati, a imaju sposobniju diplomaciju, bolje prijatelje i nemaju unutarnje neprijatelje. Trebaš pročitati knjigu dr Ive Pilara " Južnoslavensko pitanje ", izdanu točno prije 100 godina, pa će ti neke stvari biti jasnije. A knjigu bi morao pročitati i svaki hrvatski političar koji se misli baviti politikom.

VL
HR
hromcan
21:51 21.08.2016.

E moj Vučiću vuk dlaku mjenja ali čud NIKAD ti si bio ČETNIK I JESI ČETNIK ali mora ti biti jasno da su Srbi izgubili SVE ratove pa ti je bolje da ne diraš lava dok spava jer inaće dobiješ po nosu.....

VL
Avatar FrancJunior
FrancJunior
18:43 21.08.2016.

A sada neka nam netko objasni, zasto je blokada Srbije tako "slabo oruzje"? Tko na svjetu nas moze prisiliti da damo saglasnost da Srbija udje u EU!? Nitko,...a ako treba, mozemo se tvrdoglaviti dok se EU ne raspadne!

VL
Avatar CROCLEUNA
CROCLEUNA
20:21 21.08.2016.

Pravi je kuriozitet kakvu nedoraslu diplomaciju Hrvatska ima od rata naovamo. Koliko smo samo nevolja pretrpjeli od slovenske ucjene oko granice na moru u situaciji kada su na našoj strani bili svi pravni i moralni argumenti. Ne, to naši diplomati nisu znali materijalizirati već smo morali potpisivati onaj akt iznude u vidu tzv. arbitraže koja to nije..A ovo sa Srbijom i način na koji se sa novonastalom konstelacijom nose Kovač i svi drugi akteri na političkoj sceni je odraz šeprtljavosti. Upravo naslov ovog članka treba pročitati netko od tih smušenjaka. I napokon krenuti u raskrinkavanje velikosrpskih mitova koji su i bili generator svih sukoba u ex Yu prostoru. Prvo treba udariti znanstvenim metodama u majku svih njihovih mitova - broj žrtava Jasenovca. I tek površnim kritičkim promatranjem to će se rasplinuti u dim. Ponavljam, žalim za svakim čovjekom stradalim na toj lokaciji, ali kolosalno prenapuhivanje do, već u srpskoj javnosti uobičajenih, 700 000 više se ne može trpjeti. Ta laž mora pasti inače će nastaviti trovati naše odnose dok se ne raskrinka. Ovo će biti dugoročno u korist oba naroda. U tu svrhu opetovano organizirati neki panel,debatu ili možda čak i konferenciju na kojoj će učestvovati svi relevantni demografski stručnjaci, pa i povjesničari u Europi, pa i srpski molim lijepo. Lustracija ove teme je od vitalnog značaja.

VL
Avatar CROCLEUNA
CROCLEUNA
20:30 21.08.2016.

Eh, da srpska aktualna vlast se sva ukočila kako bi Hrvatsku rebrand-irala kao inačicu ustaške NDH, odnosno sustavno nas u zadnjim tjednima, pa i mjesecima etiketiraju kao 'nazi lovers' računajući da će na taj način naići na simpatije zapadnih zemalja. U tu svrhu papagajski ponavljaju nemoguće i nevjerojatne brojke o stradalim Srbima u NDH besramno ih umnogostručavajući. Na sve to Kovač ih samo poziva da odustanu od te retorike i onako sa visoka, na što je svaka država alergična pa tako i Srbija, poziva na poštivanje EU vrijednosti. Ma, imaš priliku raskrinkati i razotkriti sve te mitove, pruža ti se savršena prilika i ti je ne znaš iskoristiti. Miro, stvarno ne znaš vratiti lopticu preko mreže..

VL
BA
bakulušić
20:51 21.08.2016.

Nažalost, istina ne odgovara hrvatskim "antifašistima" i "ljevičarima" tako da je to moćno oružje blokirano i neupotrebljivo. Sve dok oni ne izgube utjecaj i moć odlučivanja i dok su ključevi arhiva u njihovim rukama, nemamo se čemu nadati dok nas Srbi "bombardiraju" svojim lažima.

VL
DU
Deleted user
20:50 21.08.2016.

Meni se cini da Hrvatska nema diplomaciju. Ako postoji zasto se nista od njih ne cuje. Serbi sire propaganda i nikom nista. Zasto gospodja Predsjednik ne promjeni ili postavi Hrvatsku ambasadu koja bi stitila Hrvatski inters?

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.