Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ STUDIJA

Vrhovni sud Polančecu umanjio kaznu za pet mjeseci

'23.05.2011. Zrinjevac , Zagreb- Osumnjiceni u aferi Spice nakon pauze vracaju se na sudjenje u Zupanijski sud. Damir Polancec. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
19.12.2011.
u 16:38

Bivši potpredsjednik Vlade ići će na izdržavanje 10-mjesečne kazne.

Vrhovni je sud, kako se neslužbeno doznaje, za pet mjeseci umanjio kaznu Damiru Polančecu, bivšem ministru gospodarstva i bivšem potpredsjedniku Vlade. Polančeca je vijeće zagrebačkoga Županijskog suda pod predsjedanjem Ivana Turudića u tzv. slučaju studija nepravomoćno u listopadu 2010. osudilo na 15 mjeseci zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Usto Polančec zajedno s odvjetnikom Petrom Miletićem, kojem je prema optužnici isplatio pola milijuna kuna za nepotrebnu studiju, taj iznos mora vratiti. Vrhovni je sud sada kaznu umanjio za pet mjeseci, što znači da će bivši potpredsjednik Vlade, kojem se trenutačno sudi u slučaju Podravka, ići na izdržavanje 10-mjesečne kazne.

Polančec se inače branio da je radio u interesu države te da je isplata novca za studiju bila politička odluka, no takvoj obrani vijeće suca Turudića nije povjeravalo.

Osim u slučaju tzv. studije, Polančec je osuđen uvjetno uz rok kušnje na četiri godine i u tzv. slučaju reflektori. Riječ je o slučaju gdje se nagodio s USKOK-om. Premda se nagodio i priznao djelo, podnio je žalbu Vrhovnom sudu tražeći manju kaznu, no, kako se neslužbeno doznaje, i ta mu je žalba odbijena.

Komentara 64

BL
blenton
08:58 20.12.2011.

Pa neznam što su ga i zatvarali nije hercegovac nego podravec ili se prekrstil

OB
-obrisani-
16:50 19.12.2011.

izgleda da se u ovoj banani od Države....najviše isplati.....krasti.....

OB
-obrisani-
18:12 19.12.2011.

´ A tko je damir polančec ´

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije