Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomogli dvojici mladića

Vraćajući se s vježbe vinkovački HGSS-ovci pomagali i u stvarnim situacijama

hgss
Ivo Cagalj/PIXSELL
01.04.2014.
u 15:17

Vraćajući se s treninga Komisije za potrage, u svojstvu voditelja potrage i voditelja potražnog psa što je održan u Djedovici kod Voćina, šestorica vinkovačkih HGSS-ovaca, u mjestu Stari Slatnik, naišli su na prometnu nezgodu u kojoj su nastradala dva mlada motociklista.

Protekli vikend je bio vrlo raznovrstan i živ za pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Vinkovci jer su uz vježbe imali priliku pomagati ugroženima i u stvarnim situacijama. Naime, vraćajući se s treninga Komisije za potrage, u svojstvu voditelja potrage i voditelja potražnog psa što je održan u Djedovici kod Voćina, šestorica vinkovačkih HGSS-ovaca, u mjestu Stari Slatnik, naišli su na prometnu nezgodu u kojoj su nastradala dva mlada motociklista.

- Brzom intervencijom mladići su pregledani, zaustavljeno im je krvarenje te su predani na daljnju skrb timu Hitne medicinske pomoći. Sutradan, u nedjelju jedanaest pripadnika Stanice Vinkovci pomogli su stanovnicima Šarengrada kod Iloka u saniranju klizišta i odrona zemlje koji je prijetio stanovnicima i objektima u podnožju brda. Nakon povratka iz Šarengrada, na Bosutu smo održali planiranu vježbu na vodi. Po prvi put smo porinuli aluminijski čamac za spašavanje iz poplava i potražne akcije na vodi kojega je donirao Večernji list. Krenuli smo Bosutom prema Sopotu i čamac se pokazao odličnim, izuzetno stabilnim s odličnim maritimnim sposobnostima. To nam je zaista vrijedna pomoć, pogotovo što je izrađen prema preporukama Lučke kapetanije - kaže Zlatko Becić, voditelj Stanice Vinkovci HGSS. 

>> HGSS-ovci s biokovskog vrha helikopterom spasili planinara s infarktom 

>> Put krčili mačetama: HGSS-ovci spasili planinara s Velebita

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije