Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGI DAN PROSVJEDA

Vozači kamiona blokirali ceste u Ottawi, Srbi ispred parlamenta ispekli prase

Truckers drive through Toronto on their way to Ottawa to protest COVID-19 vaccine mandate
Foto: Carlos Osorio/REUTERS
1/4
31.01.2022.
u 08:32

Vozači kamiona blokirali su ulice oko zgrade kanadskog parlamenta i zgrade gradonačelnika Jima Watsona

Protivnici cijepljenja za vozače kamiona već su drugi dan provjedovali u Ottawi u 'Konvoju slobode'.

Policija je priopćila kako je pokrenuto više istraga zbog oštećenih spomenika u gradu, kao i ponašanju pojedinaca prema policajcima, prenosi BBC.

Vozači kamiona blokirali su ulice oko zgrade kanadskog parlamenta i zgrade gradonačelnika Jima Watsona, a premijer Justin Trudeau i njegova obitelj morali su napustiti grad zbog sigurnosti. 

Usred prosvjeda pažnju je privukla i skupina Srba koji su ispred Parlamenta zapalili ražanj na kojem su pekli prase, prenosi Radio Sarajevo. 

Više od 90 posto kanadskih vozača kamiona koji prelaze granicu je dosad cijepljeno, a Trudeau je ove prosvjednike nazvao 'malom manjinom'. 

Vlada je još 15. siječnja uvela pravo da svi vozači kamiona koji nisu cijepljeni moraju ići u karantenu pri povratku iz druge zemlje.

 

Komentara 11

AN
anto9
09:01 31.01.2022.

Kaze Justin neki dan sabralo se nesto sitno kamiondzija

JO
jorgen
10:23 31.01.2022.

Prenosite polu-informacije s ciljem dezinformiranja. Članak prikazuje vozače kamiona kao necijepljene primitivce koji ruše spomenike i peku prase gdje požele. A istina je daleko bolnija - u prosvjedu sudjeluju vozači kamiona neovisno o tome da li su cijepljeni ili ne. Njihov povod nije isključivo cijepljenje nego i neracionalne mjere poput one o nošenju maske tijekom vožnje makar je vozač u kamionu sam (!). Da vam je cilj informiranje malo biste se upoznali s razlozima prosvjeda i nehumanim uvjetima u kojima vozači kamiona rade već dvije godine.

DU
Deleted user
08:57 31.01.2022.

Vjerujem da je cjepivo mnogima spasilo život. Znam i da je nekima oduzelo život. Sloboda svima, da odluče sami o svojoj sudbini. Ako još netko ne zna, cjepivo ne sprječava širenje. Kanadski vozači, uz vas smo, uz mnoge kanađane kojimaa je sloboda važna, bez obzira na status i stav o cijepljenju. Kad bi netko organizirao prosvjede ispred kanadskog i/ili australskog veleposlanstva prvi bih došao. Bolje je boriti se za druge, nego se morati boriti za sebe. Građani Hrvatske su u hladnim, mračnim i tmurnim prosinačkim danima pokazali da nas ima dovoljno kojima je stalo do slobode i izabrali referendum i tako neka bude zauvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije