Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodik ne odustaje

Vojska i policija dugim cijevima osiguravat će mjesta glasovanja

23.09.2016.
u 19:00

I predstavnici EU u Bosni i Hercegovini su još jednom poručili kako referendum u Republici Srpskoj nema smisla

I nakon posjeta Vladimiru Putinu, od kojeg nije dobio očekivanu potporu za nedjeljni referendum, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ne odustaje od svojeg nauma da se provede izjašnjavanje građana o obilježavanju dana Republike Srpske.

Jako osiguranje

Sigurnosni rizik bit će posebno visok, pogotovo nakon izjava s bošnjačke strane kako bi provođenje referenduma moglo rezultirati novim oružanim sukobima u Bosni i Hercegovini. Banjalučki mediji javljaju kako je tamošnja policija, ali i vojska na najvišem stupnju pripravnosti te kako će mjesta na kojima će građani glasovati biti zaštićena dugim cijevima. “Kako bi sigurnost svih građana bila na najvišem nivou, još početkom rujna oformljen je stožer „Izbori 2016“. U stožeru su do detalja organizirali i isplanirali osiguranje svih glasačkih mjesta na kojima će se pojaviti građani”, poručuju iz policije, naglašavajući kako će pojačane mjere sigurnosti biti na snazi ne samo tijekom referenduma već i tijekom izbora koji se održavaju 2. listopada.

Odustanite, besmisleno je

Istovremeno šef delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnar Wigemark te voditelj misije OESS-a u toj zemlji Jonathan Moore u petak su ponovno pozvali vlasti RS da odustanu od referenduma i da poštuju odluke Ustavnog suda BiH. – EU zagovara odgovorno ponašanje svih, bez poigravanja simbolima na provokativan način – kazao je Wigemark u Banjoj Luci. Američki diplomat Jonathan Moore u Sarajevu je rekao da je potpuno besmisleno organizirati izjašnjavanje ishod kojega je zadan i kojim se krše i odluke Ustavnog suda BiH.•

Komentara 39

SR
srečko45
19:43 23.09.2016.

Ustavni sud BiH osporava referendum R.Srpskoj ali taj isti sud neće donijeti odluku da hrvati imaju pravo na svoj RTV kanal na svoj jezik na svoje škole, tako i hrvati trebaju izaći na referendum za svoju Herceg-Bosnu

DU
Deleted user
23:28 23.09.2016.

cija vojska ce stititi referendum JNA ???

TA
tajgan
22:09 23.09.2016.

Ima li Ivo Josipović pravo glasovanja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije