Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDSS

Vojislav Stanimirović: Spremni smo na postizborne koalicije i s HDZ-om i SDP-om

Vojislav Stanimirović
Foto: Borna Filic/PIXSELL
19.10.2015.
u 16:33

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović kazao je da očekuje da će u XII. jedinici ponovo osigurati sva tri mandata jer nemaju ozbiljnih konkurenata.

Milorad Pupovac, Mile Horvat i Mirko Rašković kandidati su SDSS-a za predstojeće parlamentarne izbore u XII. izbornoj jedinici – na listi srpske nacionalne manjine, a danas poslijepodne predali su kandidaturu i DIP-u. Osim toga, SDSS ima svog kandidata Borisa Miloševića na 14. mjestu na SDP-ovoj listi u IX. Izbornoj jedinici.

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović kazao je kako očekuje da će u XII. jedinici ponovo osigurati sva tri mandata jer nemaju ozbiljnih konkurenata.

– Ima ljudi koji to pokušavaju napraviti, ali nemaju infrastrukturu ni članstvo. Mislim da stranka koja je organizirana na cijelom teritoriju Hrvatske ima prednost da osigura sva tri mandata, kao što smo napravili i na dosadašnjim parlamentarnim izborima – kazao je Stanimirović. Ne odbacuje mogućnost poslijeizborne koalicije jer je, naglašava, sigurno da kao manjinska stranka teško mogu funkcionirati u opoziciji, tako da će vidjeti kakvi će biti rezultati izbora.

Iako je član SDSS-a Boris Milošević kandidat na listi SDP-a, Stanimirović objašnjava kako to ne znači da su oni nakon izbora spremni koalirati samo s tom opcijom.

– To se odnosi samo na IX. izbornu jedinicu, znači ne na ostale. Jedan je naš član na 14. mjestu, računamo na mogućnost preferencijalnog glasovanja u toj izbornoj jedinici, to bi bila šansa da imamo i četvrti mandat i jednostavno da si na građanskim listama osiguramo da postanemo, ne samo manjinski zastupnici, nego i politički narod, organizirani – zaključio je Vojislav Stanimirović.

>> 'Vidi se tko ima veću podršku za sastavljanje Vlade kao osoba'

Komentara 45

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:52 19.10.2015.

Čuj Vojislava, oni nebi htjeli biti samo manjinski nego i politički narod..hehe o tugo golema

Avatar Retardo
Retardo
16:53 19.10.2015.

Najnovija zbivanja u Crnoj Gori pokazuju da su Srbi u drugim državama uvijek, ali baš uvijek, peta kolona. Nigdje nisu politički asimilirani, i nigdje nisu dio istog političkog korpusa s drugim građanima. I jedino ih se tako i treba tretirati - kao političko strano tijelo. U Hrvatskoj u potpunosti kontroliraju kompletnu lijevu političku scenu, ima ih 50% u vodstvu SDP-a.

DI
Diosiario
16:50 19.10.2015.

Pa vi ste već u koaliciji s SDP-om, a ovo za HDZ je klasično srpsko trolanje, Naime, više ne živimo u vremenu u kojem se Hrvatsku može ucjenjivati koječim na putu u EU, i zato je sad totalno drugačija situacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije