Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KOPRIVNIČKIM BAZENIMA

Voditeljica, animatorice i spasilac osuđeni na zatvorske kazne zbog utapanja dječaka

Koprivnica: Na Gradskim bazenima utopio se dje?ak
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
30.09.2023.
u 09:42

Koprivnički odvjetnik koji brani bivšu voditeljicu potvrdio je da su uložili žalbu na nepravomoćnu presudu

U travnju 2018. godine zemlju je potresla stravična tragedija koja se dogodila u Koprivnici. Za vrijeme dječjeg rođendana na bazenima utopio se sedmogodišnjak, a tada su za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti osuđeni voditeljica bazena, dvije studentice koje su radile kao animatorice na rođendanu, te službeni spasilac.

Na rođendanu je bilo osmero djece stare sedam godina, a nesreća se dogodila u 'divljoj rijeci' dubine 133 centimetara. Suđenje je prebačeno na varaždinski sud i odmah proglašeno tajnim, zbog čega je nemoguće dobiti službene informacije, no Danica neslužbeno doznaje da je četvero optuženih nepravomoćno osuđeno na jednu do tri godine zatvora.

I gradska tvrtka Komunalac kažnjena je novčanom kaznom od više stotina tisuća kuna, a obitelj stradalog dječaka navodno je još ranije dobila odštetu od oko milijun kuna.

Bivša voditeljica bazena za vrijeme istrage isticala je kako se radi o "nenamjernim propustima animatorica i spasioca" s čime ona nema veze, a studentice su kazale da nisu bile zaposlene na bazenima te da ne mogu biti odgovorne za sigurnost kupača niti su za to bile obučene.

POVEZANI ČLANCI

Spasilac je u obrani izjavio da su trebala biti angažirana dva spasioca te da je "nedvojbeno utvrđeno" da stradali dječak nije pokazivao da ima problema s plivanjem koji bi indicirali da bi mogao biti u opasnosti.

Koprivnički odvjetnik koji brani bivšu voditeljicu potvrdio je da su uložili žalbu na nepravomoćnu presudu.

VIDEO Zbog ometanja suđenja Filip Zavadlav ispraćen iz sudnice

 

Ključne riječi

Komentara 2

PV
prcko.vita
15:09 30.09.2023.

Kada bi institucije malo radile svoj posao lako bi došli do informacije koliko gospon gradonačelnik uzima u plavoj koverti za radno mjesto u "gradskim" ustanovama. I sasvim slučajno, svi zaposleni glasali za sdp na svim mogućim izborima, ono, čist slučajnost. E moj narode.

PO
poluprovokator
13:30 30.09.2023.

Tužno nadasve. Smatram da organizator (maximalno) i spasilac trebaju odgovarati dok animatorice mogu proci sa opomenama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije