Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradsko vijeće

Voda u Zadru pojeftinila 4,62 posto

\'karlovac voda....180707 casa, voda, pipa. snimila kristina stedul-fabac\'
Arhivska fotografija
26.01.2012.
u 11:14

Na pojeftinjenje vode utjecalo je smanjenje naknade za zaštitu voda koju naplaćuju Hrvatske vode sa 90 na 60 lipa po kubnome metru

U jeku poskupljenja, dobra vijest stiže iz zadarske gradske uprave. Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Zvonimir Vrančić priopćio je da će Zadrani već od ovoga mjeseca vodu plaćati 4,62 posto manje nego dosad.

Na pojeftinjenje vode utjecalo je smanjenje naknade za zaštitu voda koju naplaćuju Hrvatske vode sa 90 na 60 lipa po kubnome metru, što će na godišnjoj razini donijeti uštedu zadarskim kućnim budžetima od 3,5 milijuna kuna. Kako je objasnio gradonačelnik Vrančić, Zadru su se isplatila višegodišnja ulaganja u sustave otpadnih voda jer su posljednje kontrole pokazale da su i pitka voda i more iznimne čistoće, zbog čega su se Hrvatske vode odlučile na smanjenje naknade.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije