Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Vlast ne određuju izbori, već ono nakon njih

Za razliku od "prosvjednog birača" koji će glasovati za bilo koju novu i nepoznatu opciju koja percipira kao protivnika postojećeg političkog establišmenta, "glasač stisnuta nosa" bira osvjedočeno zlo vođen mišlju da je ono što mu je suprotstavljeno još gore

Komentari 10

VV
vvencl
08:18 09.09.2016.

<izbori određuju što će biti to ono nakon njih. Stoga treba raditi na kulturi izlazaka na birališta.

VL
Avatar George Bailey
George Bailey
09:06 09.09.2016.

Ne znam što mi je mučnije, ono prije izbora ili ono što će uslijediti nakon njih.

VL
HO
Horisonte
09:51 09.09.2016.

Vidim da autor sugerira tu nesto po svom, pa cu ja samo konstatirat nesto sto smatram najnormalnijim. Vlast trebaju birati građani na izborima, a ne dogovori po foteljama i pregovori mucni svima, i jasno prije izbora reci tko s kimm izlazi . Svaki glas je bitan i izlazak na izbore jer je to provođenje demokracije, a ne valja ljude obeshrabrivat i minimalizirat isplativost izlaska. Bas zato i treba sto vise ljudi izici da se sprijeci lazno pregovaranje i sve, i da dobijemo stabilnu vladu, u interesu zemlje i građana, a ne eksperiment u interesu foteljaša ...

VL
BA
barjak
09:20 09.09.2016.

Demokrata. Ali on kaze sto je to demokracija. Dok nam se ovakovi kandidiraju i cak na izborima prolaze mi nemozemo veselije sutra ocekivati.

VL
IN
Interstellar
11:31 09.09.2016.

U ovom trenutku, ne mogu se složiti s Ninom Raspudićem. Hrvatskoj danas ne treba ovakva rezignacija, nego idealizam. Prije svega ("prije" - po redu vrijednosti), potrebno je vratiti hrvatski nacionalni ponos i vjeru da nešto možemo učiniti - to je preduvjet za stabilnu nacionalnu vladu i prosperitet.

VL
MA
marmars
09:07 09.09.2016.

Tko bi reko, čuda da se dese...-Pa, zar i ti sine Nino? Sve bi stajalo, ali da je SDP izgledni pobjednik-to je čisto navijanje, i to zamislite: u VL, Nino Raspudić prvi put slobodno čitan!!! Pametnom dosta!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.