Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZNISMEN LUKA

Vlasnik tvrtke iz garaže kupio “Pamučnu” za 16,8 mil.kn

ivancic
Sanjin Strukić/Pixsell
02.03.2010.
u 18:33

Dvadesetogodišnji unuk glavne državne revizorice Šime Krasić nema zaposlenih u svome poduzeću, no sada je vlasnik tvornice sa dvjestotinjak radnika.

Tvrtka “Prave nekretnine” u vlasništvu Luke Ivančića, dvadesetogodišnjega unuka glavne državne revizorice Šime Krasić, u tri godine otkako je pokrenuta ostvarila je prihod od ukupno 1000 eura te dobit od puna 51 eura, odnosno malo više od 350 kuna! Tako barem kaže baza podataka Poslovna Hrvatska, koja i prihode i rashode iskazuje u eurima.

Međutim, tako mršav prihod nije spriječio Ivančića da u ponedjeljak ne postane vlasnik “Pamučne industrije” iz Duge Rese za punih 16,8 milijuna kuna. Njegova mala tvrtka smještana u obiteljskoj kući Ivančićevih osnovana je, prije tri godine, s najnižim zakonskim ulogom od 20 tisuća kuna i otad zapravo nije radila baš ništa. Uz to, “Prave nekretnine” koje su postale vlasnik Pamučne nemaju ni jednog jedinog zaposlenog, a dugoreška tvornica tekstila zapošljava dvjestotinjak radnika.

Tekstil u krvi

No o Luki Ivančiću ne treba suditi samo prema “Pravim nekretninama” jer je taj student ekonomije od 2008. godine (praktično otkako je postao punoljetan) direktor jedne mnogo uspješnije tvrtke, sa sjedištem također u obiteljskoj kući u Prištinskoj 1c. Naime, njegova majka Silvana Ivančić, kći Šime Krasić, vlasnica je tvrtke “Capio” koja je ostvarila malo više od 100.000 eura prihoda. Prije dvije godine u upravi “Pravih nekretnina” bila je Vlasta Lažeta. Ona je vlasnica tvrtke Mosor Studio u kojoj je direktor Lukin ujak Robert Krasić. Upravo ta veza najvjerojatnije objašnjava interes mladog Ivančića za “Pamučnu industriju”, odnosno za tekstil uopće.

Robert Krasić, naime, bio je predsjednik uprave tvrtke “Heruc”, jedne od najskupljih hrvatskih modnih marki. Lukin je ujak od 2003. do 2006. godine bio i direktor omiške tvornice donjega rublja “Galeb”. Netom prije nego što je otišao iz “Galeba” Krasića su sindikalci optuživali da je preko svojih privatnih tvrtki Galebu prodao preskupu sirovinu i tako tvrtku gurao u gubitke, no on je sve njihove optužbe demantirao. Iako mu je tekstilna branša prilično bliska, čini se da Luka Ivančić nije pravi kupac “Pamučne industrije”. Navodno je posrnulu tvrtku kupio za račun Stjepana Pavića, vlasnika tvrtke Gastex iz Klagenfurta koja je i jedan od većih dobavljača “Pamučne”.

Skriva se od javnosti

Tu informaciju nismo mogli potvrditi jer je Luka Ivančić isključio mobitel, a ni na kućni telefon Ivančićevih nitko se nije javljao. Novopečeni vlasnik “Pamučne industrije” očito se odlučio skloniti od javnosti dok se strasti ne smire i dok ne prestanu pitanja otkud unuku glavne državne revizorice 16,8 milijuna.

Spomenimo i da se javio austrijski trgovac Stjepan Pavić koji tvrdi da je zajedno s partnerima stvarni kupac Pamučne idustrije kako prenosi Dnevnik.hr.

- Svoju ponudu odlučili smo predati preko tvrtke 'Prave nekretnine d.o.o.' Vlasnik i direktor te tvrtke, između ostalog registrirane i za poslovno zastupanje, je Luka Ivančić, nećak gospodina Roberta Krasića, u kojeg svi partneri imaju povjerenja i koji će se nakon preuzimanja zaposliti u tvrtki 'Pamučna industrija Duga Resa d.o.o.- rekao je Pavić, dugogodišnji dobavljač pamuka Pamučne industrije.

Komentara 24

PA
pavelUSA
19:10 02.03.2010.

Ma dajte ljudi sjetite se Luke Rajica, vozaca iz Dukata koji je jupil cijeli Dukat! Rajic, Krasic, Ivankovic, Radic, Todoric... Kaj ne znate od kud ta prezimena dolaze i od kud vjetar puse?! To se samo u HR moze. Znate onu \"Ko ima strica i u nebo se dosmica\", ne?

BO
borc
19:11 02.03.2010.

Ništa novo!Sjetimo se privatizacije.Tu inspekcije nece rovariti jer je\"familija\"na jakim položajima.

ZG
zgenije
23:41 02.03.2010.

Nastrado je ! Sad će mu baka doći u inspekciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije