Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOBIRANJE

Vladimir Putin zatražit će od Srbije da ne uđe u NATO savez

Putin macho (1)
RIA/AFP/REUTERS
21.02.2011.
u 17:38

Premijer Putin u Beograd stiže na 12. godišnjicu NATO-ova bombardiranja Srbije, tvrdi beogradski dnevni list Blic

Ruski premijer Vladimir Putin u ožujku stiže u Beograd da bi od vlade Srbije zatražio da ne uđe u članstvo NATO-a, objavio je beogradski dnevnik Blic.

– To je vrlo povoljna situacija za Srbiju jer time dobivamo priliku da Zapadu pokažemo kako se i druga velika sila zanima za nas, a da, s druge strane, donesemo odluku koja će pokazati EU da smo samostalni, da vodimo politiku koja je u interesu Srbije i u kojoj nema ničega antizapadnog ni antiistočnog – izjavio je za Blic Radoslav Stojanović, bivši srbijanski diplomat.

Putin u Beograd treba doći 23. ožujka, dan uoči 12-godišnjice početka NATO-ova bombardiranja Srbije. Putinov zahtjev, kako navodi Blic, bio bi i nastavak razgovora o NATO-u otvorenih za posjeta ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva Srbiji 2009. Putin je posljednji put Srbiju posjetio 2001. godine. Inače, Rusija je na početku siječnja s NATO-om obnovila vojnu suradnju, prekinutu prije više od godinu dana zbog rata u Južnoj Osetiji. Odnosi Rusije i NATO-a zamrznuti su u kolovozu 2008. godine. Tada je NATO optužio Rusiju za nerazmjernu primjenu sile prema Gruziji i odlučio “zamrznuti” odnose s Ruskom Federacijom na svim razinama.

Srbija je još 2006. ušla u Partnerstvo za mir, političko-vojni program NATO-a. Predsjednik Srbije Boris Tadić potkraj prošle godine izjavio je da ulazak Srbije u NATO u bliskoj budućnosti nije izgledan.

Ključne riječi

Komentara 149

ME
Melkior
14:37 23.02.2011.

Nego sipice, zasto skreces temu? Uvijek lupas po forulu kako je Hrvatska neciji sluga. Nego sad se jasno vidi ciji je sluga Srbija. I to jednoj klosarskoj Rusiji ciji stanovnici jos i danas bjeze na zapad.

BO
bosut1
20:21 22.02.2011.

Nije Putko slucajno i bez veze izabrao taj datum za svoj posjet svrbiji.Jednom su Rusi zazmirili na oba oka i NATO je zbombao svrbiju.Naravoucenje,slusati bratka Putka.

OB
-obrisani-
19:53 21.02.2011.

21.02.2011. u 19:35h splićanin_No1 je napisao/la: Gluposti. Srbija treba ući u NATO što prije. Putin je u zadnje vrijeme izgubljen poput Gadafija sada..... .......... A zasto bi trebala uci u NATO?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije