Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije na bozanića

Vlada šuti, Radoš kaže: Crkva o lopovluku šuti već 20 godina

'21.01.2009.,Zagreb - Ilica,presica HNS-a - Holding prva zrtva Bandicevih predizbornih apetita.Jozo Rados Photo: Patrik Macek/Vecernji list'
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/4
Autori: pg, ipš,
19.12.2012.
u 22:38

Bez komentara iz Banskih dvora: službeni stav vladajućih, SDP-a i HNS-a, nije se čuo

Iz Banskih dvora još nisu komentirali božićnu čestitku kardinala Josipa Bozanića u kojoj upozorava da će potezi Vlade dovesti do razaranja čovjeka i nesreće za Hrvatsku. Osim Vlade, službeni komentar nije došao ni iz SDP-a ni iz HNS-a. Jedan od rijetkih koji je komentirao Bozanićevu poslanicu bio je Jozo Radoš, saborski zastupnik HNS-a.

– Ono što razara hrvatsko društvo, pa onda i čovjeka, jest nemoral, lopovluk i kriminal, a o tome Crkva šuti već 20 godina. Kardinalove riječi su preteške kao i njegove optužbe jer Vlada se vodi politikama koje su u Europi uobičajene – rekao je Radoš. On drži da Crkva ima dvostruke kriterije, budući da od grijeha struktura HDZ-ovu vlast, koja je bila ogrezla u kriminal, nije kritizirala.

Kregar: Umjesto poziva na dijalog, kardinal proklinje

Iz pozicije nezavisnog saborskog zastupnika, Josip Kregar kritizira poruku kardinala Josipa Bozanića jer je, kaže, prepuna podjela na dobre i zle.

– Poruka je puna diskvalifikacija i podjela, a to ne vodi ničemu. Umjesto poziva na dijalog, kardinal Bozanić proziva i proklinje. A to svakako nije način na koji treba razgovarati – kaže Josip Kregar.

Srb: Vlada se bavi samo kulturnom revolucijom

– Crkva ima pravo kritizirati sve ono što ne valja u društvu. To je činila i do sada s velikim pravom – kaže Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević. Šef HSP-a Daniel Srb slaže se i podržava izjavu kardinala Bozanića. Dodaje da se Vlada cijelu godinu bavila kulturnom revolucijom, a posljedice su - stečajevi, porast nezaposlenosti i pad industrijske proizvodnje.

To je normalna reakcija Crkve kojoj je poslanje ukazivati na devijacije

– To je normalna reakcija Crkve. Upravo je poslanje Crkve da ukazuje na devijacije koje se događaju. Crkva skrbi o nauku vjere, ali i stanju u društvu, pa samim time mora ukazivati na ideološke stranputice u koje nas gura ova vlast. Naime, u nedostatku vizije i nepripremljenosti za vlast, Vlada se bavi ideološkim temama i pokušava ih nametnuti kao prioritet većini koja ih ne prihvaća. Drugim riječima, svoju nespremnost nastoji prikriti nametanjem ideoloških tema – rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući najžešću kritiku Crkve na račun vlasti.

>>Kardinal Bozanić: Ova vlast razara čovjeka i unesrećuje Hrvatsku!

Komentara 171

Avatar abakus
abakus
07:06 20.12.2012.

@Loco Ma svakako. Koliko znam, čuvanjem predbračne čistoće i bračnom vjernošću najbolje se čuva od boleština te vrste.

MA
maivla
07:42 20.12.2012.

Za stado ne može biti dobro ako mu je pastir ovca. J. W. Goethe

Avatar abakus
abakus
07:36 20.12.2012.

@Chelsea Nisi u pravu, ali politika ovdje nije tema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije