Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog NO-u

Vlada smjenjuje Koračevića, na čelo HEP-a dolazi Tomislav Šerić!

Željko Koračević
Jurica Galoić/PIXSELL
09.05.2013.
u 12:28

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je predložila opoziv "dosadašnjeg predsjednika uprave Zlatka Koračevića te članova Rodoljuba Lalića i Tomislava Šerića, koji se predlaže za imenovanje novim predsjednikom uprave".

Kao što se duže vrijeme najavljivalo u javnosti, Vlada je danas predložila smjenu predsjednika uprave HEP-a Zlatka Koračevića, a na njegovo mjesto predlaže Tomislava Šerića.

Kao što je Večernji list prije dva dana o tome pisao, iz uprave HEP-a otišao je i Rodoljub Lalić, a na njegovo mjesto dolazi Perica Jukić. Iako ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas nije želio eksplicitno odgovoriti na pitanje zašto je Koračević smijenjen, doznajemo da je razlog njegova neefikasnost, često mijenjanje poslovnih planova i očita nesposobnost da uspješno vodi našu najveću energetsku tvrtku. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak Koračevićevu smjenu obrazložio je sljedećim riječima:

– Pred HEP-om su veliki izazovi i provedba trećeg energetskog paketa EU. HEP će realizirati velike kapitalne investicije u nove proizvodne pogone i pretvorit će se u novu efikasnu i modernu kompaniju koja bi trebala biti lider u ovom dijelu Europe. Na sve te izazove treba odgovoriti u idućih nekoliko godina. Pozornost treba usmjeriti prema kapitalnim investicijama, sporom, ali pametnom planiranju i efikasnim realizacijama velikih i malih investicija. Iz svih tih razloga našli smo najbolje rješenje i nove ljude koji imaju najviše povjerenja da će te zadatke ispuniti.

Stoga je jasno da je između redaka Vrdoljak priznao da je Koračević bio nesposoban šef uprave pa su ga novinari pitali zašto Vlada odmah nije na čelo HEP-a postavila sposobnog čovjeka. Na to pitanje Vrdoljak nije odgovorio.

Inače, novi šef uprave Tomislav Šerić poznanik je ministra Vrdoljaka, a usto je i član HNS-a. Perica Jukić je nestranačka osoba.

Prijedlog Vlade treba potvrditi Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede.

Ovdje pročitajte Šerićev životopis

>>Za direktora HEP-a glavni kandidat je Tomislav Šerić

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije