Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRJAN DAMAŠKA

Vlada smijenila zastupnika u tužbi protiv Srbije dok je pisao ostavku

mirjan damaška
Yale
19.10.2013.
u 00:00

Profesora Mirjana Damašku zamijenit će Vesna Crnić-Grotić s Pravnog fakulteta u Rijeci

Hrvatska Vlada se odlučila na promjenu zastupnika pred ICJ-om u tužbi protiv Srbije, smjenjujući profesora Mirjana Damašku bez prethodne obavijesti i imenujući na tu dužnost profesoricu Vesnu Crnić-Grotić s Pravnog fakulteta u Rijeci. Vlada kao razlog navodi Damaškine obveze na sveučilištu Yale, a poznati pravni stručnjak tvrdi da to nije u potpunosti točno. Zanimljivo je da Damaška još nije dobio službeni odgovor od Ministra pravosuđa nego je o svemu saznao iz medija, a osobno je u ponedjeljak poslao dopis da se zahvaljuje na suradnji.

- Smjena se poklapala s mojom željom, ali nisam očekivao tako nediplomatski juridički postupak njene izvedbe. Mislim da sam svojom suradnjom s hrvatskim pravosuđem još od vremena domovinskog rata zaslužio korektniji odnos - komentirao je Damaška za Večernji list.

- Točno je da sam zauzet nastavom ali to nije jedini razlog mojoj odluci da napustim funkciju. Za to sam se odlučio i zbog nekih drugih razloga koje zbog njihove osjetljivosti ne želim iznositi dok traje parnica. Za mene taj proces nije u domeni dnevnopolitičkih igara, nego predmet od izuzetne ozbiljnosti, prvenstveno zbog pijeteta prema onima koji su poginuli ili propatili tijekom domovinskog rata. Vrlo je vjerojatno da će moja nasljednica imati bolju potrebnu komunikaciju s odgovornima u pravosuđu i vanjskim poslovima jer ja sam tijekom cijelog svog mandata imao samo jedan razgovor s premijerom i jedan s Ministrom pravosuđa - rekao je Damaška.

>> Damaška: Poručite generalima da sam presretan jer su na slobodi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije