Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodogradnja

Vlada prihvatila Končarovu ponudu restrukturiranja 3. maja

kosor
Goran Stanzl/Pixsell
10.02.2011.
u 15:17

Vlada je donijela i odluku o godišnjoj naknadi u visini od tri kune po četvornome metru uz promjenljivi dio naknade u iznosu od jedan posto od godišnjeg prihoda

Vlada je na današnjoj sjednici odlučila prihvatiti ponudu Jadranskih ulaganja Danka Končara za ulaganje u riječko brodogradilište 3. maj, a njihov program restrukturiranja tog škvera bit će proslijeđen na ocjenu Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja i Europskoj komisiji.

- Radimo danonoćno na rješavanju pitanja brodogradnje i otklanjanju svih problema, a Europska komisija nam je u tome suradnik i partner – rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Za 3. maj je inače bila zainteresirana austrijska tvrtka A-Tec, no kako je zapelo na insolventnosti, Vlada je tu ponudu odbila prošli mjesec te je HFP raspisao treći krug privatizacije u trajanju od deset dana.

Vlada je donijela i odluku o godišnjoj naknadi u visini od tri kune po četvornome metru uz promjenljivi dio naknade u iznosu od jedan posto od godišnjeg prihoda koji će morati plaćati brodogradilišta, a riječ je o koncesiji u svrhu korištenja luka. To se odnosni na brodogradilišta Kraljevica, 3. maj, Brodotrogir, Brodogradilište specijalnih objekata Split i Brodogradilište Split. Do sada je ta naknada bila samo pola kune po četvornome metru a promjenljivi dio naknade bio je jedan posto od godišnje dobiti.

Novim zakonom o policiji predviđa se da policijski službenik ne smije biti član političke stranke, politički djelovati u ministarstvu, niti se kandidirati na državnim i lokalnim izborima. Također, ne smije obavljati samostalnu gospodarsku ili profesionalnu djelatnost niti obavljati poslove ili pružati usluge pravnoj ili fizičkoj osobi. Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac, u kontekstu depolitizacije policije, predložio je da se  zakonom ili podzakonskim aktom regulira i pitanje minimalnih obilježja u službenim policijskim prostorijama koja označavaju da je riječ o državnoj instituciji.

- Treba  ograničiti mogućnost unošenja nepoželjne politizacije na mala vrata u policijske prostorije. Konkretno, treba dopustiti čovjeku da svoje osobne ljubavi, afinitete, ideale i idole ima na svom radnom stolu, ali ne i na zidu službene prostorije, a kad mu prestane mandat, da to pokupi i ponese sa sobom na novu dužnost, rekao je Uzelac.

U zakonu se predlaže novi način imenovanja i razrješenja rukovodećih policijskih službenika, pa će se glavni ravnatelj birati putem javnog natječaja, a njegovi zamjenici, pomoćnici i načelnici putem internog oglasa.

Komentara 8

OB
-obrisani-
15:36 10.02.2011.

Sjajan posao....sanirat ćemo tu sitnicu od 12 milijardica kunića....pa da Danko može bez brige rastjerat radnike ..........i.....dić....Hotelčinu.....na 20 katova...

KL
klek88
15:37 10.02.2011.

Puno ograničenja,nije dobro 1.primjer-policajac ima suprugu koja se bavi poljoprivredom te je i registrirana i upisana u upisnik OPG po ovom Zakonu suprug nesmije voziti niti traktor ,niti kamion i što sada?

HE
henderson
17:05 10.02.2011.

komunista koncar?????????? z zogreba koncar?????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije