Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vlada odlučila: 625 kuna božićnice za javne službe i državne službenike

Ivan Šuker
Robert Anić/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
17.12.2009.
u 13:25

Potpredsjednik Vlade Ivan Šuker istaknuo je da je ove godine isplaćeno 302 milijuna kuna za regres te 63 milijuna kuna za dar za djecu, a u taj iznos nije uključen iznos dara za djecu koji su dobili zaposleni u zdravstvu.

Božićnice za zaposlene u javnim službama i državne službenike iznosit će 625 kuna, odlučila je Vlada. Ukupno je riječ o 152 milijuna kuna, a one tvrtke i institucije koje su isplatile božićnice u iznosu od 1250 kuna, pola tog iznosa morat će vrati.

Potpredsjednik Vlade Ivan Šuker istaknuo je da je ove godine isplaćeno 302 milijuna kuna za regres te 63 milijuna kuna za dar za djecu, a u taj iznos nije uključen iznos dara za djecu koji su dobili zaposleni u zdravstvu.

Unatoč svemu, Šuker je istaknuo da Hrvatska nije pred bankrotom i da to razumiju oni koji razumiju proračunsko funkcioniranje.

- U dvanaest mjeseci niti jednom nije kasnila isplata plaća i mirovina, a u prosincu je posljednja plaća isplaćena četrnaestog, što znači prije propisanog roka. Zaposlenici moraju shvatiti da u realnom sektoru neki ne samo da neće dobiti božićnicu, nego neće dobiti ni plaću pa se uvjetno može reći da su zaposleni u javnim službama i državni službenici u privilegiranom statusu u odnosu na one koji su dobili otkaz ili im plaće nisu isplaćene.

Komentara 65

Avatar igorgoc
igorgoc
15:53 17.12.2009.

Po čemu je rumunjska iza nas? Ha razočaran? Po tome da još imaju kakve takve tvornice, i rade neke aute,rade im željezare,tekstil im je na razini prije 10 godina.. i imaju 10 puta manje plaće od nas.. po tome jesu iza,da..

OB
-obrisani-
13:46 17.12.2009.

Ekonomsko jaka i monetarno sređena Hrvatska si bez problema može priuštiti 625 kuna božićnice za javne službe i državne službenike. Iako vjerujem da bi patriotski zaposlenici bili sretniji da jih HR vlada ponovu uvjerava da pola Piranskoga Zaljeva ostaje hrvatsko more i da jim usto pokloni komplet CD hitova Marka Perkovića Thomsona. Hrvatska je zemlja plemenitosti i domoljublja i siguran sam da prave riječi i prava pjesma više mire dušu i radoste srce od nekih 625 kuna božićnice.

FE
ferdy
13:53 17.12.2009.

G. Šuker, koliku ćete Vi dobiti božićnicu? 10, 15 ili 50 tisuća?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije