Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vesna balenović:

'Vlada mora hitno vratiti "zviždače" na posao ili sama otići!'

'unu...10.09.09. tiskovna konferencija povodom podrske sindikata vesni balenovic Photo:Davor Visnjic/Vecernji list'
'Davor Visnjic/Vecernji list'
28.07.2012.
u 23:36

Očekivali smo da će Milanovićeva Vlada, podržati povratak Damira Mihanovića u Croatia Osiguranje i time na djelu dokazati da u njihovom mandatu građani koji upozore na korupciju neće biti kažnjavani – rekla je Balenović.

– Razočarani smo odlukom Vlade da unatoč presudi Trgovačkog suda ne želi vratiti Damira Mihanovića za člana Uprave Croatia osiguranja – izjavila je predsjednica udruge „Zviždač“ Vesna Balenović, istaknuto je u priopćenju.

– Nakon što je javnosti otkrio aferu Fimi Medija , najveću političko-korupcijsku aferu u Hrvatskoj, bio je izložen pritiscima, prijetnjama, te je na koncu kao član Uprave dobio i otkaz. Očekivali smo da će Milanovićeva Vlada, podržati povratak Damira Mihanovića u Croatia Osiguranje i time na djelu dokazati da u njihovom mandatu građani koji upozore na korupciju neće biti kažnjavani. Na našu veliku žalost to se nije dogodilo – rekla je Balenović.

Smatra da Vlada krši radna i ljudska prava Damiru Mihanoviću.

– Građani Hrvatske ne trebaju Vladu koja pravdu samo obećavam, već Vladu koja pravdu provodi. Milanovićeva Vlada mora početi hitno vraćati „zviždače“ na radna mjesta s kojih su zbog ukazivanja na kriminal udaljeni. Nije dovoljno narodu samo davati lijepa predizborna obećanja, pozivati ih i ohrabrivat na borbu protiv kriminala. Vlada mora bez ikakvih kalkulacija i kadrovskih mudrolija prvenstveno ispuniti obećanja prema građanima ili mora otići. Ne može se građane pozivati da se bore protiv lopovluka, a onda se prema istima ponašati gore nego su se ponašali kriminalci koji su im dali otkaz. Ova Vlada mora hitno odati priznanje „zviždačima“ i sve koji su stradali i izgubili posao, vratiti minimalno na ista radna mjesta koja su ranije obavljali – napomenula je Balenović, dodavši:.Ako iz bilo kojeg razloga Vlada ne može osigurati pravnu sigurnost i pravdu građanima onda neka ode čim prije s vlasti.“

Komentara 16

Avatar deziderij
deziderij
06:59 29.07.2012.

Gospođi Balenović još nije jasno da nitko ne voli kad ga se prokaže a pogotovu onima koji su na vlasti. Prepotentni i DUOVITI premijer Nulanović ništa nije bolji od Vlaisavljevićke i svi oni u isti rog pušu. Pred javnošču se, ko tobože sukobe, dok u stvarnosti "vrana vrani ne vadi oči". Nama svima će biti još gore i teže jer ovi na vlasti, kao ni oni prije i oni prijašnji, nisu sposobni zemlju ustrojiti i osoviti na noge. Hrvati su poznati kao dobre sluge i užasni gospodari. Tko to ne vidi taj je slijep i pored očiju.

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
08:40 29.07.2012.

. ..HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HDZ-OVCi. ..SDP-OVCi. ..

Avatar lapolapo
lapolapo
08:13 29.07.2012.

pa onda ova vlada,ne priznaje odluke HR suda,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije