Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAS U ZADNJI ČAS

Vjeverice se našle u vrlo zamršenoj situaciji: Ovo je primjer pravog 'Gordijskog čvora'

Vjeverice
Foto: Wildlife Rehabilitation Center/Facebook
17.09.2018.
u 17:42

Već idućeg dana tri su vjeverice imale 'grmolike' repove, no morale su ostati na promatranju

Centar za rehabilitaciju životinja iz Wisconsina u SAD-u prošlog je tjedna imao zanimljiv slučaj 'Gordijskog čvora' nakon što im je osoba koja jako voli životinje u klinku donijela pet malih vjeverica.

Vjeverice su bile u velikom problemu jer su im repovi bili zavezani u jedan veliki čvor. Do ovog neobičnog slučaja došlo je u gnijezdu u kojem je bilo trave i plastike koje su se zaplele u repove malih vjeverica i tako stvorile veliki problem zbog kojeg bi vjeverice zasigurno umrle.

Djelatnici centra prvo su morali uspavati vjeverice, a onda su krenuli na rješavanje 'Gordijskog čvora'.

- Bilo je nemoguće razaznati kome pripada koji rep i bili smo vrlo zabrinuti jer su svi imali različite stupnjeve oštećenja tkiva uzrokovane cirkulacijskim oštećenjem - objasnili su iz centra.

Nakon 20 minuta uspješno su sredili čvor, a vjeverice su se uspješno oporavile od anestetika. Već idućeg dana tri su vjeverice imale 'grmolike' repove, no morale su ostati na promatranju kako bi se pratila potencijalna nekroza uzrokovana slabim krvotokom.

Pogledajte i video: Obitelj pretraživala rijeku pa se šokirali kada su vidjeli što su izvukli iz vode

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije