Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kornatska tragedija

Vještak: Iz helikoptera u kojem su bili vatrogasci nije curilo gorivo

dražen slavica (1)
Filip Brala/PIXSELL
28.03.2013.
u 11:18

U slučaju da je bilo pojave gubitka goriva, to piloti ne bi vidjeli, ali bi se to pokazalo na instrumentima i piloti bi u tom slučaju istog trenutka sletjeli – istaknuo je vještak Čop.

Na županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje Draženu Slavici za kornatsku tragediju. Miljenko Čop, vještak zračnog prometa, vještačio je helikopter oko kojeg se tijekom suđenja špekuliralo, kako je rekao sudac, na razne načine.

– Na predmetnom helikopteru nije bilo oštećenja na gorivim i uljnim sustavima, pa zbog toga nije moglo doći do curenja goriva. U slučaju da je bilo pojave gubitka goriva, to piloti ne bi vidjeli, ali bi se to pokazalo na instrumentima i piloti bi u tom slučaju istog trenutka sletjeli i helikopteru bi do popravka bilo zabranjeno opet poletjeti. Helikopter je bio tehnički ispravan i na njemu prema knjižici nije bilo popravaka. Helikopter H-202 je imao svu potrebnu dokumentaciju – istakao je vještak Čop dodajući kako je tražio tzv. crnu kutiju helikoptera, no nije je dobio jer je u vrijeme njegova vještačenja crna kutija bila kod istražnih tijela.

Vještak nije saslušao tonske zapise jer to, kako je rekao, istražni sudac nije naložio. Na dio njegova vještačenja prigovor su stavili predstavnici oštećenih.

>>'Slavica je bio u šoku, no učinio je sve da spasi vatrogasce'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije